Se sexuálním životem je spokojená naprostá většina Čechů. Na co se ale nejčastěji vymlouváme, když nemáme chuť na sex? A co nás naopak vzrušuje?

Tisíc šest set mužů a žen mezi 35 a 65 lety odpovídalo na soubor otázek, který měl ukázat, jak jsme na tom se sexem. A výsledky vůbec nejsou špatné. Sexu totiž věnujeme hodinku týdně a polovina z nás už dokonce zažila slast společného orgasmu. Přesto šest procent českých žen a dvě procenta mužů orgasmus nikdy nepoznala. Na opačné straně je celých 36 % mužů, kterým k erekci stačí pohled na nahé ženské tělo.

Na délce nezáleží, hlavní je pohoda

Dvanáct a půl centimetru. To je celosvětový průměr, co se délky penisu týče. Čeští muži si však věří a tipují svůj penis na 16– 20 cm. Převážná většina z nich ale doopravdy neví, jak dlouhý penis ve skutečnosti má. Každopádně na tom prý zas až tolik nezáleží. Z osmi věcí důležitých pro vztah (psychická pohoda, otevřená komunikace, sexuální soulad, délka předehry, délka soulože, společné zájmy, experimentování v sexu) skončila délka mužského přirození až na posledním místě.

Miláčku, dnes ne, bolí mě hlava

Tak tato obvyklá výmluva v průzkumu skončila až na třetím místě. Daleko častěji se totiž vymlouváme na únavu a nenáladu na sex. Sexuální apetyt chlapům kazí také přepracovanost a stres v práci. Skoro 29 % žen místo výmluv zvolí jednoduchou taktiku – předstírají spánek! Jenže tohle není jediná lež, která občas zazní v českých ložnicích. Ta další obvykle následuje po otázce: „Už jsi byla?“ Jen 33 % žen totiž nikdy nepředstíralo orgasmus. Překvapením ale je, že předstírá i 20 % mužů. „Otázkou však zůstává, jak to dělají,“ dodává sexuolog Petr Weiss.

Téměř 29 % žen místo výmluv předstírá spánek, aby se vyhnuly sexu
Autor: scom

Porucha erekce signalizuje chorobu

Dvacet tři procent mužů v průzkumu uvedlo, že mají problém s erekcí. Lékařské statistiky uvádějí vyšší číslo. „Lehčí nebo těžší poruchou ztopoření penisu trpí 54 % mužů,“ říká doktor Karel Kočí a dodává, že to není choroba, ale příznak nějakého většího problému. Nejčastěji pak kardiovaskulárních chorob, které vedou až k infarktu nebo mozkové mrtvici.

Co problém způsobuje:
■ kouření
■ obezita
■ zvýšený krevní tlak
■ nedostatek pohybu
■ zvýšená hladina krevních tuků
■ stres

Na co se vymlouváte, když nechcete sex?

Na co se vymlouváte, když nechcete sex?
Autor: Zdroj: STEM/MARK

Jak často předstíráte orgasmus?

Jak často předstíráte orgasmus?
Autor: Zdroj: STEM/MARK

Jakou délku má váš penis/partnerův penis?

Jakou délku má váš penis/partnerův penis?
Autor: Zdroj: STEM/MARK