Ženatý Joseph Goebbels propadá kouzlu herečky Lídy Baarové a ztrácí zábrany. Herečka se stává jeho veřejnou milenkou.

Svět stojí na prahu války a Goebbels, vládce německé propagady, se může stát nejmocnějším mužem světa. Píše se rok 1938.

Jachta

Goebbels má doma čtyři děti a těhotnou manželku. Přesto je odhodlaný se nechat rozvést a začít nový vztah s krásnou herečkou.

Pak se stane něco, co kariéru a život Lídy baarové obrátá v prach. S novými fakty přišly Staromětské noviny ZDE ve svém aktuálním vydání.

Baarová a Gobbels se blíže seznámili na Goebbelsově jachtě v roce 1936, kam ji pozval s jejim tehdejší přítelem, německým hercem Gustavem Fröhlichem.

Když byl přímo z paluby Fröhlich nečekaně odvolán do studia, bylo jasné, že si Goebbels Baarovou nepozval kvůli povídání si o budoucnosti německé kinematografie.

Nabídka

Čím déle Goebbles Baarovou zná, tím více ztrácí hlavu a herečka se objevuje na veřejnosti po jeho boku. Zhrzený Fröhlich dodává podrobnosti.

Srpen 1938. Magda Goebbelsová, matka čtyř dětí a těhotná s pátým (celkem jich měla šest), se tajně setkává s Lídou Baarovou a dává jí nečekanou nabídku.

"Můj manžel je do vás blázen. Nevím, jak to udělat, ale musíme žít všichni společně," řekla Magda české herečce.

Rodina Magdy Goebbelsové je vzorem pro všechny Němky. Na svatbě jim byla za svědka samotný Hitler. Je to také jeho rodina.

Hitler

Magda, bývalá buddhistka, je fanatickou nacistkou. Splňuje ideál německé ženy. Věrně slouží svému muži a rodí jedno blonďaté dítě za druhým.

Na Magdin návrh Lída odpověděla, že si nedokáže představit.

16. srpna 1938 se Magda Goebbelsová objednává na audienci u Hitlera. Po krátkém rozhovoru je jasné, že pokud padne její rodina, bude to znamenat úder pro celé Německo.

Hitler zuří. Věděl o vztahu svého muže číslo 1 s herečkou Baarovou, ale netušil, jak je to vážné.

16. srpen 1938 znamená konec kariéry Lídy Baarové.

Zuřivost

Hitler si okamžitě po Magdině návštěvě pozve Goebbelse na kobereček. Podle výpovědí svědků se Goebbels do poslední chvíle snažil uchovat oba vztahy: S Baarovou, i se svou rodinou.

"Musíš to skončit s tou českou děvkou!" zní Hitlerův řev.

Když Goebbels vychází zcela zdrcen z Hitlerovy pracovny, je jasné, co bude následovat.

Pár dnů na to najatá klaka vypíská Baarovou na premiéře jejího nového filmu. Příchází příkaz: Baarová musí opustit Německo. Co asi čeká Goebbelsovu bývalou milenku v Čechách?

Zdrcený Goebbels záhy najde způsob, jak získat zpět vůdcovu přízeň.

9. listopadu 1938 v Mnichově vzplanou ohně. Začíná Křišťálová noc, děsivý pogrom na židovské obyvatelstvo.

Více čtěte na www.staromestskenoviny.eu ZDE.

Píše se rok 1938.