Každý muž si nejméně jednou za život měřil penis. Většina z nich to pochopitelně nepřizná, natož aby prozradili konkrétní číslo. Mnoho mužů je totiž s délkou svého přirození výrazně nespokojeno. S tímto handicapem je ale nyní možné vcelku snadno zúčtovat. Stačí si osvojit speciální techniky. "Dvě třetiny mužů chtějí delší penis, ať už ho mají jakkoliv velký," říká profesor urologie Michael Sohn (50). Platí snad, že čím větší, tím lepší? Odkud vlastně přichází ta nespokojenost mužů s velikostí jejich penisu? Profesor Sohn vysvětluje: "Velikost penisu je mylně identifikována s mužností a tedy i atraktivitou pro ženy." Průměrně dosahuje penis v erekci velikosti mezi 12,5 a patnácti centimetry. O patologicky malém "mikropenisu" mluví odborníci v případě, když měří méně než 7,5 cm. Správně měřený je penis od kůže břicha až po špičku žaludu. Je pravda, že ženám záleží na velikosti? Profesor Sohn říká: "Podle anket, které proběhly v Nizozemí a Německu vyplývá, že velikost zajímá pouze dvacet procent žen." Potěšení ženy totiž nazaručuje délka, ale hlavně šířka penisu, protože erotogenní zóny žen se nacházejí v oblasti klitorisu a ve spodní části vaginy.


10 prodlužovacích triků 1. Protažení Obejměte rukou penis a natáhněte ho do délky. Potom nechte ruku klouzat až k žaludu. Následkem toho klesne šourek s varlaty dolů. Při tom pocítíte, jak se tkáň na penisu poněkud naplní a penis je delší. Smůla spočívá v tom, že efekt po pár minutách skončí. Ale první dojem bývá důležitý. 2. Holení Když se muž oholí v intimní oblasti, opticky se mu prý penis prodlouží minimálně o dva centimetry. Pokud je totiž kořen penisu skrytý v chlupech, zdá se být mužská chlouba kratší. Většina pornoherců se právě z tohoto důvodu většinou dole holí. 3. Žádná nadváha! Čím větší břicho, tím vypadá penis kratší. Váha tukové tkáně totiž tlačí na svaly držící penis. Mimoto pod pivním měchem není často ani vidět. Máte-li nadváhu, shoďte deset kilogramů a získáte minimálně 1,5 centimetru. 4. "Push up" spodní prádlo Díky těsnějším slipům penis spíše vynikne (je-li pochopitelně ukryt uvnitř), zapomeňte proto na plandavé trenky! Ale stejně jako u dámských "push up" podprsenek platí, že po jejich svlečení přichází většinou zklamání. 5. Krémy V erotickém byznysu existují dva druhy speciálních krémů. První je neškodný a obsahuje látky podporující prokrvení (Aloe Vera, Jojoba). Při jejich aplikaci je penis ve stavu mírné erekce a tak působí větším dojmem. Druhý funguje na bázi hormonů a je nebezpečný kvůli vedlejším účinkům. 6. Pilulky Působí podobně jako krémy. Nic víc než krátkodobou erekci od nich určitě nečekejte, penis díky nim opravdu enormně nenaroste. 7. Masáže Metoda "Jelquen" pochází z arabských zemí a jejím cílem je dostat krev do topořivých tělísek. Má několik fází: ohřívání, masáž a opět ohřívání. Údajně tato metoda může penisu přidat tři až osm centimetrů. Odborníci toto komentují suše: "Pohádky z 1001 noci". 8. Speciální pásek Existují přístroje v podobě zvláštního pásku, který se nosí pod oblečením za účelem prodloužení penisu. Urologové však nadšence varují: pásek není pro každého, někomu může způsobit zdravotní potíže! 9. Vakuová pumpa Patří mezi pomocníky při dosažení erekce. Napumpováním krve do penisu se úd zvětší. Opět krátkodobý efekt, pravidelné používání pumpy prodloužení penisu nezaručí. 10. Operace Plastické operace mohou skutečně penis prodloužit, dodaný tuk pak zapracuje pozitivně na šířce. Vědci jsou ale k tomuto způsobu skeptičtí. Taková operace se sice může postarat o délku a šířku, ale na druhou stranu může být příčinou velkých problémů s erekcí.
Sexuolog Radim Uzel: Ještěže jsou Češi docela rozumní! Naštěstí čeští muži nejsou v tomhle ohledu přehnaně soutěživí. Většina z nich si penis měřila naposledy v pubertě a v dospělosti už vědí, že se s tím nedá nic dělat a že na tom vlastně ani tak moc nezáleží. Na každém z uvedených bodů něco je, snad jen kromě sedmičky. Ty tři až osm centimetrů bych opravdu rád viděl! Většina metod ale přispěje buď k optickému klamu nebo ke zvětšení penisu pouze ve stavu ochablém, kdy se z těla jaksi "vytáhnou" topořivá tělesa a při erekci to není nic platné. Operace jsou opravdu k ničemu. Zkrátka a dobře, vážení pánové, kteří občas pochybujete o délce své chlouby, nechte penis penisem a starejte se spíše o to, aby vaše sexualita neměla charakter olympijské disciplíny. I když na druhé straně ani ta olympijská myšlenka není marná. Podle ní totiž není důležité zvítězit, ale zúčastnit se.