"Dobrý den, chci letět někam, kde si budu moci za málo peněz užít hodně sexu, tak s takovým přáním jsme se zatím nesetkali," říká Dan Plovajko z cestovní kanceláře Fischer. "Navíc žádná velká seriózní cestovka prostě ve své nabídce zájezdy spojené se sexem určitě nemá. Víme však, že takových čechů je opravdu hodně. Pokud si chce turista tímhle stylem pobyt u moře opepřit, vychází spíš z doporučení známých nebo z internetu. V cestovce si pak už objedná jen pobyt ve vytipovaném letovisku, aniž by kdokoli cokoli tušil." Každopádně platí, že erotické služby jsou snadno dostupné všude tam, kam míří ve velkém počtu zahraniční turisti. Kde to žije? V Evropě vede Ibiza Kuba Cílem většiny místních mladých dívek je tenhle ostrov v Karibiku opustit a dostat se na "západ". A jsou pro to ochotny udělat snad úplně všechno. Vidina lepšího života je silnější než stud. Stačí si proto zajít večer na promenádu, sednout do baru a pozorovat okolí. Na své si tu kromě pánů přijdou i dámy. Brazílie Rychle a jednoduše vydělat hromadu valut, to je heslo mnohých chudých a temperamentních Brazilců. Na rozdíl od Kuby, kde ještě není turistický ruch tak rozvinutý, tady fungují tvrdá obchodní pravidla. Ibiza Divoké party tu začínají každý večer a končí v pozdních ranních hodinách. K vidění jsou tisíce velmi spoře oděných mladých žen a mužů v plné zábavě. Ostrov je vyhlášený hlavně tím, že sem proudí řady homosexuálů a lesbiček. Bulharsko Obrovským lákadlem jsou hlavně skvělé ceny. Bulharsko je pro Čechy zkrátka levnou zemí po všech stránkách a ani v sexuální oblasti tomu není jinak. Zlé jazyky ale tvrdí, že s kvalitou služeb to příliš valné není... Thajsko Za krásnými Asiatkami může zamířit prý už jen sebevrah. Vyhlášený cíl sexuálních turistů už není, co býval. Velmi snadno a rychle tu lze onemocnět celou řadou sexuálně přenosných nemocí. Pozor na podsvětí! Znalci varují, že na všech místech, kde je provozován sex za peníze, je nutné počítat s kriminalitou všeho druhu. Různé gangy a podsvětí jsou s prostitucí vždy úzce propojené. Je proto nutné mít se na p o -zoru, o přepadení a oloupení tu není nouze. Lahůdka pro ženy? Mauricius Ženy, které si chtějí užít opravdovou exotiku a není jim líto peněz, najdou to pravé odreagování na Mauriciu. Tady prý bez problémů sbalí úžasného čokoládového prince.


Kde pozor na intimnosti? * Muslimské země: Prostituce je tu zakázána, přísně kontrolována a velmi tvrdě trestána. * Velká Británie: Při sbližování by se měli držet zpátky zvlášť muži. Pokuta hrozí hlavně v případě, že se muž domáhá pozvání na skleničku k ženě, se kterou se právě seznámil. * Rusko: Opravdu vášnivé líbání na veřejnosti se příliš netoleruje. * Čína: Nápadné okukování spodní části těla u žen může být chápáno jako sexuální obtěžování. Přistižený pozorovatel se může dočkat i pár dní či týdnů vězení. * Izrael: Sledování erotických pořadů na kabelovce v hotelu se může hostům pořádně vymstít. Za odhalení hrozí i žalář.
Ráj pro milenecké dvojice Romantických míst jako stvořených pro zamilované páry najdete na světě stovky. Nás zaujaly hlavně Seychely, Mauricius a Polynésie. Klasické erotické podniky tu nenajdete, zato zákoutí pro lásku s partnerem nepřeberné množství. Na pláži, pod palmami nebo na žulových kamenech to bude zvlášť žhavé na pohádkových, opuštěných plážích na Seychelách. Doporučujeme hlavně ostrov La Digue. Jen pozor, veřejné dovádění tu povolené zrovna oficiálně není, ale zakázané ovoce jak známo nejvíc chutná.