Figura ženy s vystouplými ňadry, tak, jak si ji pamatujeme díky populární podprsence Wonderbra, kterou proslavila Eva Herzigová, bude brzy minulostí. Módní návrháři ustupují od výrazně ženské postavy a dávají přednost spíše přirozenému vzhledu. "Ano je to tak, tento trend je už znát i v České republice," říká Mimi Ridošová z firmy Schiesser. Letí přirozenost Trend mít nádherně pevná viditelná ňadra sílil v průběhu dlouhých let, až se podprsenky s push-up efektem staly něčím, co prostě musíte mít. Poslední průzkum ale ukázal, že prádlo Woderbra již jaksi ztratilo na atraktivitě. Dnešní moderní ženy chtějí vypadat přirozeně, netouží po zdůraznění něčeho, co ve skutečnosti neexistuje. Analytici trhu americké společnosti TNS FashionTrak potvrdili propad prodeje push-up podrpsenek o celých deset procent jen za minulý rok! Tento propadák souvisí především se současnými módními trendy. Ženy si totiž oblíbily volné zdobené blůzy cikánského nebo indiánského typu. Muži mají dost uniformity Dokonce i muži jsou otráveni stále stejnými tvary. Podle Mimi Ridošové nemají všichni pánové stejný vkus a v pušapkách prostě všechny ženy vypadají tak nějak stejně. "Muži by také chtěli prádlo věnovat jako dárek, bohužel podprsenky typu push-up se bez zkoušení těžko kupují," dodává Fiona Bell z firmy Fashion Trak. "Potvrzují to i americké statistiky. Počet podprsenek koupených jako dárek poklesl v době pušapkové mánie o celých 61 procent!" Odborníci z TNS tvrdí, že "Ženy touží po pohodlném oděvu, který lichotí postavě. Dny holek typu Spice Girls, které odhalovaly své prádlo Woderbra na každém kroku, jsou už dávno pryč."


Největší "podprsenkové" hity pro hubené i kypré * Superštíhlé ženy mají možnost zakoupit podprsenku 34/XXS, která tvaruje i hodně malá ňadra. Vyvinutější dámy se mohou poohlédnout po velikosti D s košíčky a speciální kontrukcí, která se velmi dobře přizpůsobuje bujným tvarům a poskytne ňadrům pohodlí a nezbytnou podporu. * Co se týče materiálů, určitě nic nezkazíte matným saténem, lehkým tylem s jemnými mikrovlákny kombinovanými s elastickými krajkami. * Velkým hitem je trojúhelníková podrsenka s kosticí. * Z barev vévodí čokoládově hnědá, růžová, zelená a šampaň.
Pět rad, jak kupovat podprsenku. Nedělejte ze sebe Katie, když máte prsa jako Kate 1. I kdybychom si byly stoprocentně jisty, že známe svou velikost ňader, přesto bychom měly věnovat těch pár minut a vyzkoušet si krajkový úlovek v kabince. Při zkoušení je rovněž záhodno se v novém prádélku předklonit, abychom zjistily, zda nám prsy vskutku pevně a pohodlně drží v košíčcích v každé póze. Nevhodně zvolená podprsenka způsobuje uvolňování prsních svalů. 2. V dnešní době se staly velmi módními a vyhledávanými podprsenky s průhlednými silikonovými ramínky. To je zvláště v letním období ramínkových tílek pochopitelné. PVC ramínka jsou ale pružnější než ta látková a zvláště u větších poprsí mají tendenci se vyvěšovat, a tím se samozřejmě vyvěšují i prsa. Máte-li proto ňadra o velikosti dobře rostlých melounů, raději si nákup tohoto typu prádélka dobře rozmyslete. 3. Pozor na slušivé podprsenky z tržnic! Po jednom jediném vyprání z nich začnou lézt nitě a kostice a i jinak je poznat, že podprsenky "exported from Saigon" nejsou dobře šité a nesedí, jak by měly. Raději se obraťte na značky zaměřené přímo na výrobu spodního prádla. 4. Malá prsa, taky prsa. Tyto věty jsou mířeny především k maminkám dívek v rané pubertě. To, že dvanáctileté dívky nemají ňadra ještě příliš vyvinutá, neznamená, že by neměly nosit podprsenku. Každý problém se má zachytit již v zárodku a stejné je to i s prsy. Pokud totiž dívka podprsenku nosit nebude, může se stát, že bude mít později prsa nesprávně tvarovaná. Dětské bavlněné podprsenky se dají pořídit levně a určitě se vyplatí. 5. „Nesnáším zvedačky! Myslíš si, že opouštíš party s Katie Price, a pak, když na hotelovém pokoji sundáš podprsenku, je tu Kate Moss!“ říká Fred Durst z kapely Limp Bizkit, k tématu podprsenek zvětšujících prsa. A má pravdu. Pokud jste milovnice žhavého sexu na jednu noc a máte ňadra jako dvě komáří štípnutí, uvědomte si, jak je trapné stát před mužem, odhodit podprsenku v dál a... a nic. Po bujných tvarech ani vidu, ani slechu.