Také vám někdy vrtá hlavou, proč vás partner či partnerka v některých věcech nedokážou pochopit, i kdybyste je vysvětlovali tisíckrát? A i když jeho nebo ji jinak strašně milujete, stává se vám, že vás svým chováním občas přivádí k šílenství...? Pokud ano, nejste v tom rozhodně sami. Napadlo vás někdy přemýšlet, co přesně je tak často příčinou všech nedorozumění a hádek? Chcete-li žít se svým partnerem v harmonickém vztahu, doporučujeme vám poslechnout rady manželských psychologů, alespoň občas ve vypjatých situacích ztlumit emoce a zkusit se na celou situaci podívat také z pohledu svého protějšku. Možná, že si tak ušetříte spoustu zbytečných hádek. Abychom vám "vcítění se" do toho druhého trošku usnadnili, přinášíme vám mužský i ženský žebříček deseti zdánlivých maličkostí, které však dokáží jít pořádně na nervy a v průběhu času narůstat do netušených rozměrů. Co tedy nejvíce vadí ženám na mužích a mužům zase na ženách? Zde jsou nejčastější odpovědi:


Ženám na mužích nejvíce vadí: * Stále pohazují své použité ponožky a další součásti oblečení po celém bytě, i když jsme jim už nejméně stokrát vysvětlily, k čemu slouží koš na špinavé prádlo. * Pokud nejdou do práce nebo nemají nějakou schůzku, odmítají se holit. * Snad nikdy se nenaučí sklápět prkénko na záchodě. * S oblibou zapomínají na výročí svatby, často i na data narozenin a svátků. * Nikdy je nenapadne přinést jen tak květiny. Pokud se to jednoho dne stane, je bohužel jasné, že se zřejmě kvůli něčemu cítí provinile. * Nemají rádi naši matku a nesnášejí naše nejlepší kamarádky. * Všechno dělají na poslední chvíli a pamatují si vždy jen to, co se jim hodí. * Ve společnosti vyprávějí nemožné vtipy a ještě se jim sami nejvíc smějí. * I když jsou špatnými řidiči anebo dokonce neumí řídit vůbec, neodpustí si kritiku žen za volantem. * Vůbec nemají představu, kolik dnes co stojí, a neustále se diví, za co utratíme tolik peněz.
Mužům na ženách nejvíce vadí: * Dokáží celé hodiny klábosit po telefonu, a to zpravidla o úplných hloupostech. * I když mají plné skříně oblečení, stále nemají co na sebe. * Nezajímá je naše práce, zato stav finančního konta ano. * Utrácejí příliš mnoho peněz za kosmetiku a další zbytečnosti. * Holí si nohy naší žiletkou. * Po milování se ptají: "Na co myslíš?" * Naše soukromé problémy konzultují bez našeho vědomí s kamarádkami a kolegyněmi v práci. * Na oslavách nám neustále připomínají, že bychom neměli tolik pít. * Na dovolenou si s sebou berou nejméně třikrát tolik věcí, než nakonec doopravdy potřebují. Příští rok se z toho však nikdy nepoučí. * Myslí si, že některé vyloženě mužské záležitosti, jako je třeba řízení auta, zvládají stejně dobře, jako my.
Malý "překladový" slovníček: Když muž říká: Miluji tě, chce sex! Když muž řekne... * Chtěl bych s tebou strávit příjemný večer. Znamená to: Dal bych si dobrou večeři a ještě lepší sex. * Někdy ti zavolám. Znamená to: Už se neozve. * Miluji tě. Znamená to: Chci s tebou co nejrychleji hupsnout do postele. * Jsi skvělá žena, nezasloužím si tě. Znamená to: Končím s tebou! * Tak zle mi snad ještě nikdy nebylo! Znamená to: Hned o mě začni pečovat, umírám! (Ve skutečnosti má asi trochu rýmu.) * Ty jsi ta nejlepší ženská ze všech! Znamená to: Doufám, že mě pustíš v sobotu na fotbal a na pivo. Když žena řekne... * Nemám co na sebe... Znamená to: Dej mi peníze na nové šaty. * Já jsem tak tlustá... Znamená to: Okamžitě odpověz, že to není pravda a že se ti líbím! * Ta tvoje nová kolegyně je docela hezká... Znamená to: Musím si na tebe dávat větší pozor! * Jednou bych chtěla velkou rodinu... Znamená to: Pozor, vysazuji antikoncepci! * Ty jsi ten nejlepší chlap na světě! Znamená to: Doufám, že budeš mýt nádobí i nadále... * Chápu, že dnes musíš zůstat déle v práci a odkládáš naši schůzku... Znamená to: Nejspíš probrečím celý večer, jen tak ti to neodpustím.