Cesta ke zdraví vede přes každodenní aromatickou koupel a voňavé masáže! To věděl už Hippokrates, nejproslulejší lékař antiky. Erotické masáže navíc vylepší i sexuální život. Zkuste je a zažijete nečekané věci! Masáže ve spojení s éterickými oleji uvolňují stres a zbavují člověka napětí i bolestí. Jsou často nejlepším prostředkem proti různým nemocem z nastuzení, protože přímo posilují imunitu. Maria M. Kettenringová, autorka knihy Erotické masáže, k tomu dodává: "Příjemné masírování ovšem posiluje nejen imunitu, ale i partnerský vztah. Lidé, kteří se často líbají a hladí, jsou šťastnější a uvolněnější." Páry, které mají pocit, že jejich sexuální život je nudný a jednostranný, by tak díky masážím mohly najít znovu cestu k tomu správnému "erotickému dusnu". "Po masáži je tělo vnímavější a lépe reaguje na milostné podněty. Stoupá vášeň a touha po partnerovi," vysvětluje Kettenringová. Ve své knize popisuje některé jednoduché triky, které vás zaručeně dostanou z pasti nudného sexu.


* Masáž prsů Tato masáž se obzvlášť líbí ženám, ale dokáže vzrušit i muže. Položte nejprve ruce jako šálky přes prsa, pak krouživými pohyby masírujte prsa k sobě a od sebe. Poté nechte ruce pomaloučku klouzat po stranách těla až do výšky pupíku. Pokud máte rádi experimenty, dejte partnerce okolo pupíku med a pak ho slízejte.
* Masáž nohou Na chodidle se nachází minimálně tři erotogenní zóny. Dají se stimulovat hlazením klenby od paty k prostředníčku, všechny jsou v jedné linii. Erotická masáž chodidel se hodí na úplný závěr. Vezměte chodidlo do rukou, na kterých máte rozetřený masážní olej. Masírujte kotník jemnými krouživými pohyby. Používejte celé ruce od špiček prstů až po zápěstí.
* Masáže hlavy Jsou ideální pro začátek. Uvolňují a dávají pocit důvěry. Nechte partnera ležet na zádech a klekněte si za něj. Položte mu obě ruce na čelo a hlaďte ho střídavě oběma rukama od kořene nosu k vlasům. Poté nechte ruce na spáncích a čele v klidu. Následně obtáhněte špičkami prstů kontury hlavy a pak nechte ruce kroužit po hlavě nejprve dlaní, pak špičkami prstů.
* ONA dělá dobře JEMU U mužů se nejvzrušivější body nacházejí asi osm centimetrů pod oblastí pupku. Nejlépe ho budete stimulovat masáží zad těsně nad křížem. Nechte muže lehnout na břicho a sedněte mu na zadek. Pak položte obě ruce těsně nad oblast zadnice a masírujte páteř špičkami prstů krouživými pohyby. Hlaďte záda dlaněmi až po partii ramen. Pak hlaďte paže.
* Masáž břicha Prsa a břicho patří k nejcitlivějším oblastem u mužů i žen. Je proto potřeba masírovat velmi jemně. Začněte pohlazením klíčních kostí a nechte ruce po těle klouzat až do klína a pak je pomalu vracejte přes kyčle zpět nahoru až do podpažních jamek. Ideální je používat masážní olej. Při návratu rukou k hlavě ještě jemně hlaďte oblast prsou. Na závěr pohlaďte ramena a pokryjte hlavu polibky.
* ON dělá dobře JÍ Ženy mají nejvíce eroticky citlivých míst na zádech, asi pět centimetrů nad zadečkem. Začněte masáží prostředního bodu přímo nad štěrbinou půlek. Krouživými pohyby palců pokračujte až k lopatkám po páteři. Ideální masáž pak partnerce dopřejete, pokud místo palců použijete rty a jazyk. Celou oblast zad pak masírujte spojenými dlaněmi až po oblast ramen
* Masáže rukou Samy masážní nástroje - ruce - jsou pro masírování ideálním místem. Hlaďte lehce napnutými prsty ruku od dlaně až po rameno. Po druhé straně paže se hlazením vracejte k dlani. Jemnými tahy hlaďte paži od ramene k zápěstí. Na závěr pak masírujte oběma palci svaly v dlani a protáhněte ruku až k špičkám prstů.
* Masáž páteře Jemné pohyby od beder po páteři až k šíji jsou základem každé erotické masáže. Podle toho, jak intenzívní tlak vyvinete, změní se účinek na nervová zakončení a kůži, což může na jedné straně uklidňovat, na druhé stimulovat. Při masáži klečte vedle partnera a hlaďte ho oběma rukama. Špičky prstů by při masáži měly ukazovat k hlavě. Masírujte dlaněmi. Nezapomeňte masírovat obě ramena současně směrem ven.
* Masáže šíje Partner může ležet na břiše nebo sedět tak, aby se opíral zády o vás. Začněte krouživými pohyby na týlu a pokračujte na krční obratle, až se dostanete na oblast ramen. Na závěr pohlaďte partnerovi oběma rukama bradu směrem k čelisti.