Že vám zrovna sudičky nedaly do vínku zadeček jako dva kmínky? Nezoufejte, i s většími hýžděmi můžete být šik. Nevěříte? Až si bude zase stýskat, vzpomeňte si na úspěšnou latinskoamerickou zpěvačku a herečku Jennifer Lopez, která svou kariéru postavila mimo jiné i na svém poněkud rozměrnějším pozadí. "Žena, kterou trápí větší hýždě, by neměla bezhlavě sahat po módních výstřelcích, ale spíše se soustředit na oblečení, které jejímu typu postavy sedne. Na mysli mám hlavně bokové kalhoty a zvonové sukně. Naopak ostré a světlé barvy, lesklé materiály či velké vzory veškerou maskovací snahu pohřbí," říká módní poradkyně Karolína Novotná. 1. Poohlédněte se po užších kalhotách, které vaše pozadí kapku obepínají. Je to lepší řešení, než volit beztvaré hábity z velkého kusu látky. Ty vám totiž na rozměrech jen přidají. Nejlepší jsou bokovky nebo kalhoty se sníženým pasem, ty zadek zmenší až o polovinu! 2. Nebaví vás černá? Zkuste šedou a tmavší modrou, kterou můžete okořenit jemnými proužky. Ale jen svislými, které opticky zeštíhlují. 3. Materiály v případě kalhot volte splývavé a nemačkavé 4. Pořiďte si minimálně troje stahovací kalhotky. Že byste občas ráda sáhla i po tangách? Proč ne, určitě vypadají lépe než klasické upnuté kalhotky, které vám hýždě rozdělí na čtyři části. 5. V módě jsou výrazné široké pásky, vy si ale nechte zajít chuť. Když už máte potřebu se opásat, sáhněte po úzkých a jen decentně zdobených. 6. Milujete sukně? Zaměřte se na zvonový nebo tužkový střih. V prvním případě vám sukně obepne zadek a dodá hýždím přitažlivý tvar, tužková varianta mnohdy působí na problémové partie jako korzet, tedy stáhne a vyzdvihne to lepší. 7. Pláště nebo kabáty by měly mít střih, který se od pasu dolů rozšiřuje. Vaše tělo získá hezčí tvar.


Největší módní průšvihy * Saka, která končí nad nebo pod zadkem * Kalhoty s vysokým pasem a mrkváče * Trička a košile v kalhotách. Ve spojení s větší zadnicí vypadá tahle kombinace více než hrozně. Zrovna tak nepůsobí zrovna estetickým dojmem živůtek do pasu. * Áčkové a rovné sukně. * Džíny se sepraným efektem v oblasti hýždí a stehen. * Křiklavé barvy, kostky, květiny a puntíky volte jen v případě sak, trik a halenek, neměly by se rozhodně objevit na kalhotách, sukních ani šatech. * Rovný a dlouhý kabát. V pase vám bude volný a přes zadek fest. Zlatý tip Po obléknutí zkontrolujte v zrcadle, zda se vám pod kalhotami nerýsují zařezávající se kalhotky. To je to totiž ten největší módní průšvih!
Jak zpevnit zadeček? Nesnášíte cvičení v tělocvičně, ale nepřinutíte se k většímu výkonu ani doma? Pak zkuste třeba: * Ostrou chůzi Minimálně dvakrát týdně se vydejte na hodinou procházku. Ale žádné ploužení! Nasaďte ostřejší tempo, musíte se kapku zadýchat. * Kolečkové brusle Hodinka jízdy třikrát v týdnu a můžete se těšit na vytvarované hýždě i pevnější stehna a bříško. * Běžky Čas a vhodné podmínky na klasický běh na lyžích nemá každý. Přesto se vyplatí vydat se na jednodenní zájezd do hor několikrát za zimu. Kromě blahodárných účinků na zadeček totiž běh na lyžích stojí za zpevněním boků, stehen, lýtek a zádových partií. * Vodní aerobik Nenáročný a příjemný způsob tvarování postavy. Navíc nemusíte umět plavat a skoro se nezapotíte. Po hodině cvičení ve speciálních kurzech (půjčen vám bude nadlehčovací pás a rukavice) spálíte údajně tolik kalorií, jako byste uběhli šest kilometrů. * Tanec Salsa, samba, polka swing či country tance fungují stejně dobře jako aerobní cvičení. Zhubnete a navíc tanec pozitivně působí na činnost srdce a cév. A co víc. Dostane se do skvělé nálady, tanec totiž navozuje euforii a zmírňuje stres.