Svět se zbláznil z dámských ňader. Různí hračičkové i módní návrháři vymýšlejí, jak je vyzdobit či dokonce technicky zdokonalit! Nevěříte? Přečtěte si, co všechno se dá s touto dráždivou částí ženského těla podniknout. Největší nadšenci si mohou z oboru ňader a podprsenek dokonce pořídit diplom. Bohužel budou muset zajet až do Hongkongu. Zdejší Polytechnická univerzita totiž otevřela nový vědecký obor "podprsenkových studií" zakončený akademickým titulem. Zájem už projevili specialisté z čínské firmy Top Form, která šije mimo jiné i pro tak slavné značky, jako jsou Victoria´s Secret nebo Playtex. Pánové vědci zkoumají ve své laboratoři například nové druhy vycpávek plněné vzduchem nebo olejem. Ty prý jsou ale příliš nákladné a těžké.


Jak ženy trpěly pro krásu * Před čtyřmi sty lety se konal obrovský boom širokých, velrybími kostmi a dráty vyztužených krinolín. K nim patřil i korzet, který svíral a stlačoval hruď. Korzety byly vyztužovány lepenkou, kůží, velrybími kosticemi, a dokonce i dřevem! Francouzské a anglické modely byly zdobeny milostnými a erotickými verši. * V devatenáctém století došlo k mnoha inovacím, značné obliby se dostávalo drahým modelům falešných poprsí zhotovených z drátěných konstrukcí a celuloidu, někdy z látky s kaučukovými kapsami. Byly to vlastně pramáti klasických push-up podprsenek, jak je známe v dnešní době.
Tyra Banks Supermodelka Tyra Banks předvádí Fantasy Bra, nejexkluzivnější a nejdraží podprsenku na světě, v jejímž středu se houpe sedmdesátikarátový diamant. Skvost v ceně 10 milionů dolarů (asi 250 milionů korun) vznikl ve spolupráci předního výrobce spodního prádla Victoria’s Secret a zlatnické firmy Mouawad.
Pokličky Číňané fakt nevědí, co modelkám na prsa navléknout. Na veletrehu v Hangčou, kde Čína demonstrovala svůj ekonomický růst, musela děvčata nosit podprsenky z pokliček na hrnce. Dlužno dodat, že tyto pokličky se návštěvníkům líbily víc než všechno ostatní nádobí.
Heidi Klum Heidi Klum je dnes nejkrásnější mamina světa, ze které šílí hlavně její rodné Německo. Jen 57 dní po porodu syna Henryho se vrátila na světová mola, a to v plné parádě. Nedávno předváděla v New Yorku nové podprsenky firmy Victoria’s Secret a všichni zúčastnění padali úžasem před jejím "andělským" ohozem. Heidi zhubla 20 kg, které během těhotenství nabrala, a všem prozradila svou metodu shazování špeků. Její nový trenér David Kirsch s ní začal pomalu cvičit, aby si po porodu neublížila. Vyškrtal jí z jídelníčku uhlohydráty (cukr, těstoviny, chléb), doporučil zeleninu, libové maso, bílky, proteinové koktejly. Každý den pak dělala sedy lehy, kliky a posilovala ochablé svalstvo stehen.
Podprsenky hvězd Také slavné americké herečky a zpěvačky se pustily do návrhářství. Podprsenky podle jejich střihu se pak vydražily v aukční síni Sotheby’s a výtěžek byl kompletně věnován na výzkum rakoviny. Mezi 49 celebritami, které se této charitativní akce zúčastnily, vzbudily největší zájem podprsenky z dílny herečky a zpěvačky Bette Middler (nahoře), hollywoodské legendy Goldie Hawn (uprostřed) a rockerky Sheryl Crow (dole).
Čokoládový korzet Už poosmé se v New Yorku konala tradiční přehlídka čokoládového spodního prádla. Čokoládový korzet padne jako ulitý a místo svlékání se dá dokonale slízat. Dobrá hračka!
Dosud byly pastvou pro oči, v budoucnu by však měly mít silikonové implantáty širší využití. Alespoň podle britské technologické firmy BT futurology, která se zabývá myšlenkou, že z nich vytvoří svébytné MP3 přehrávače. Jedna část hracího zařízení, konkrétně měkké elektronické čipy, má být zabudována do jednoho prsu, do druhého pak pevný čip, na nějž si žena zapíše oblíbené melodie. Do sluchátek na hlavě se zvuk dostane prostřednictvím rozhraní Bluetooth. Ke spuštění a vypnutí hudby poslouží dálkový ovladač na zápěstí.
Olověná srdíčka Tak tahle fotka je trochu podivná. K čemu jsou ramínka, když stačí dvě malá srdíčka? Vysvětlení je jednoduché. Srdíčka jsou sice něžná, ale pekelně těžká. Ramínka tedy nesou kostice, které podpírají prsa, aby "nesjela" moc nízko. Vzhledem k tomu, že se módní přehlídka v Londýně jmenovala Agent Provokatér, budou ozdoby bradavek zřejmě z olova.
Není nad zlato Naomi Campbell, Helena Christensen a další slavné topmodelky předvedly v New Yorku plavky na příští rok světoznámé firmy Rosa Cha. Největší aplaus však sklidila kráska Galit Gutman, která vyšla na molo v podprsence z osmnáctikarátového zlata.
Podprsenka do zimy Japonci představili jeden z největších módních hitů uplynulé zimy - chlupatou podprsenku vybavenou gelovými vycpávkami, které je možné ohřát v mikrovlnné troubě nebo horké vodě. Společnost Triumph International uvedla, že její nový produkt je součástí japonské oficiální kampaně "Warm Biz". V jejím rámci jsou zaměstnanci vyzýváni, aby do práce chodili v teplých svetrech, topilo se méně a šetřilo tak jak palivo, tak životní prostředí. Podprsenku doplňují podivné chupaté kalhotky a dlouhé pruhy, které je možné si omotat jako ledvinový pás nebo obtočit kolem krku místo šály.