"Nadpozemský sex, absolutní nadrženost, zvířecí chtíč, orgasmus za orgasmem"! Takové radosti nabízejí letáčky na krabičkách drahých afrodisiak, která se prodávají běžně v našich sexshopech. Je to opravdu tak, nebo se výrobci spoléhají na takzvaný placebo efekt? Sedm redaktorek Blesku, Kateřina, Milada, Radka, Aneta, Míla, Karolína a Markéta, se proto rozhodlo, že pro vás zázračné směsi vyzkouší na vlastní kůži. Nakoupily jsme čajíčky, gely, kapky a prášky a vyrazily "do práce". Pochopitelně s nabídkou kvalitního sexu.

Fotogalerie
4 fotografie


VYZKOUŠELY JSME:

* Španělské mušky Extra - chemický přípravek, balení 50 ml za 590 korun (chybí český návod) Vydrží zdaleka nejdéle, protože na jednu "akci" stačí pouze pět kapek. Testující se navzájem shodly, že cítily, "něco": lehké brnění, mírné zduření sliznic, zvýšenou citlivost uvnitř i na povrchu a intenzivnější zvlhčení, které umožňovalo užít si sex opravdu "natvrdo" i s pomocí dlouhého vibrátoru. Zvláště pokud sexu předcházela večeře s trochou červeného vínka a spoustou dvojsmyslných vtípků. Mušky navíc zapůsobily téměř okamžitě. Milování bylo delší, vášnivější, zkrátka reklama v tomto případě nelhala. A to ještě tento zázrak nevyzkoušeli partneři! Protože kapky jsou pochopitelně určeny i pro muže. Ale pozor! V případě mušek musíte velmi pečlivě dodržovat dávkování. Pokud to přeženete, čekají vás silné žaludeční potíže, v extrémních případech může předávkování skončit smrtí.

* Esenciální olej Flirt - balení 15 ml za 100 korun Pět až sedm kapek speciálního olejíčku díky aroma lampě nádherně provoní byt. Že by ale po vdechnutí dostal člověk chuť na nespoutané milostné hrátky, to se řici nedá. Každopádně ale příjemná vůně většině testujících uvolnila tělo a přispěla k pohodové náladě. Jedna z účastnic experimentu zažila ale něco nečekaného. Olejíček v ní totiž vzbudil úplně jiné touhy, než čekala. Ovládla ji nekontrolovatelná žravost. Výsledkem byla vypleněná lednička, přeplácaný žaludek a naštvaný partner!

*Female Orgasma - chemický přípravek, balení 30 ml za 350 korun Návod na krabičce radí v několika jazycích (bohužel nikoli v českém) zhruba toto: Naneste na klitoris pět minut před samotným sexuálním aktem a prstem masírujte. Vzhledem k tomu, že s podobnými pomůckami nemáme příliš zkušeností, jedna z testujících dobrovolnic to pochopila tak, že klitoris se má prostě masírovat pět minut. Výsledek byl opravdu skvělý, i když těžko říct, jestli jej přičítat afrodisiaku, nebo masírovací "pětiminutovce". Ale okamžité účinky byly znatelné i při správném použití a podobné jako u španělských mušek. Ve dvou případech působení gelu doznívalo i den poté! Dobrovolnicím to poněkud zkomplikovalo pracovní den.

*Bylinný čaj Vakorai forte - 20 nálevových sáčků za 100 korun Tak tekuté bylinky ne! Jednak cesta za lepším sexem je s tímto čajíkem vyloženě běh na dlouhou trať. Účinky byste totiž podle návodu měli pocítit až po vypití dvou sáčků denně a až za tři týdny! A jednak kombinace zázvoru, koriandru, vřesu, měsíčku, hluchavky, schizandry a muškátu byla spíš močopudná, než aby vedla k "plnohodnotnému" sexu. Řekněte sami: bylo by pro vás vzrušující, kdybyste se celou dobu při milování obávali, že se při orgasmu počůráte?

*Eregma - bylinný doplněk stravy 100 tablet za 650 korun Přírodní přípravek slibuje zlepšení sexuálních funkcí, plodnosti, zintenzivnění sexuálního prožitku obou partnerů. Obsahuje extrakt z Ginkgo biloby, Arginin, výtažky z macy (peruánská rostlina), koenzym Q 10, a vitamín E a selen. Jakousi změnu jsme zaznamenaly až po dvou týdnech užívání: nedostavila se ovšem očekávaná sexuální bouře, ale spíš snížení večerní únavy a lepší nálada. A to jsou přece spojité nádoby. Chuť na sex mají jenom lidé odpočatí. V návodu se doporučuje užívat dvě tabletky denně několik týdnů, takže při jejich ceně je výsledek hodně chabý. Navíc dlouhodobé pojídání Eregmy může odradit člověka, který má skutečné problémy v sexuální oblasti, od návštěvy specialisty.

*Muira Puama - bylinný přípravek, 50 ml za 550 korun Dle návodu by mělo jít o vysoce účinné afrodisiakum, které posiluje potenci, odstraňuje zábrany, zvyšuje pocit rozkoše a pomáhá i při léčbě neplodnosti. Nevelká lahvička obsahuje kapky z kůry stromu Liriosma ovata, rostoucího v Amazonii. Užívá se 15 kapek, 3x denně. Ani po několika dnech poctivého užívání se ovšem vůbec nic nedělo. Takže pokud by náhodou chtěl roztoužený muž potají podstrkovat Muiru přítelkyni denně do čaje a čekat, že se z ní stane samice v říji, snažil by se úplně zbytečně.

*Boom - bylinný přípravek - sáček s práškem, který se dává do čaje. Jedno balení na jedno použití stálo 500 korun! S touto cenou měl zřejmě smířit kondom přibalený jako dárek.Chutí se tento výrobek nijak neodlišoval od kakaa smíchaného s cukrem. Ačkoli testující nic nepodcenily a připravily i dobrou večeři (jedna dokonce i společnou koupel), výsledek byl čistá nula - jako bychom žádné afrodisiakum nespolkly. Celkovému prožitku to nijak nepřidalo ani na kráse, ani na intenzitě. Bohužel ... pět set korun bylo vyhozeno oknem.

Jak jsme dopadly? Zvítězila chemie!

"Při testování afrodisiak nemáte nikdy stoprocentně zaručeno, že nezapůsobí placebo efekt, tedy že nezaúčinkuje jen pouhý fakt, že víte, co jste právě pozřeli," říká sexuolog Radim Uzel. Proto jsme každá vyzkoušela afrodisiaka všechna, aby byl výsledek přesnější. Na celé čáře pak vyhrál největší "dryják", čistě chemická sloučenina Španělské mušky extra (Spanish drops). Na druhém místě se umístila rovněž "chemie", gel Female Orgasma, a ostatní afrodisiaka prakticky nemá cenu kupovat. Po vypití dvou sklenek červeného vína totiž budete mít chuť na sex daleko větší než například po vonných afrodisiakálních esencích nebo přírodních preparátech Eregma a Vakorai. A jak dodává Radim Uzel: nejlepší afrodisiakum je láska! Pověst zázračných bylinných afrodisiak je zkrátka větší než jejich účinek.

Za podání afrodisiak potajmu můžete skončit ve vězení

Pokud afrodiziaka požijí sexuální partneři po vzájemné dohodě, je všechno v pořádku. Užijí si a jednou budou mít na co vzpomínat. Ale co když, třeba na nějakém večírku, ženě bez jejího vědomí kolega nakape do pití "španělské mušky"? Přitom tu ženu nebo dívku by za normálních okolností ani ve snu nenapadlo, že by s oním kolegou mohla "něco mít"! Je to, co se jí stalo, znásilnění? Je, ale musí se to prokázat. "Znásilnění se dopustí ten, kdo přivede druhou osobu do stavu bezbrannosti a tento stav zneužije k souloži," řekla pražská kriminalistka Alena Kolářová. Podle ní je to stav obluzení, kdy poškozená žena není schopna správně hodnotit situaci. Tento stav jí může způsobit alkohol, drogy, ale i afrodiziaka podaná proti její vůli. Problémem je to ale prokázat. Co dělat, aby za to mohl být násilník potrestán? "Žena by měla jít na policii a oznámit to. Musí odevzdat vzorek krve a moči. Znalec pak zjistí, jaké látky se ženě proti její vůli dostaly do těla a způsobily změnu jejího chování," doplnila policistka. Pachatel by pak byl obviněn ze znásilnění a možná i z trestného činu ublížení na zdraví. Například španělské mušky mohou ve větším množství totiž ne zcela zdravému člověku přivodit i smrt.

Tipy starých mazáků:

* Faraón Tutanchamón pojídal lékořicový kořen.

* Proslulý svůdce Giacomo Casanova přísahal na ústřice a čokoládu.

* Markýz de Sade zpopularizoval výtažek ze španělských mušek, který údajně posiloval a prodlužoval jeho sexuální výkon.

* Herec Errol Flynn, který se honosil 13 000 milenkami, si prý do penisu vpichoval kokain.

* Staří Řekové jedli pórek. Aristofanes zase doporučoval česnek, Kámasútra granátová jablka.

* Renesanční Italové si míchali madeiru, žloutky a kuřecí vývar (Žloutky obsahují koenzym Q 10, který je nazýván zdrojem buněčné energie.).

* Severoameričtí indiáni sázeli na místní odrůdu ženšenu a hadí maso

* Nyní se v Evropě, Africe a v poslední době i v Americe připisují účinky posilující sexuální zdatnost johimbinu, látce z kůry tropické rostliny Coryanthe yohimbe. Italové přičítají stejné účinky paprice, úzkostliví Němci upřednostňují celer. V Pákistánu se pojídá Pala, druh zlaté rybky vyskytující se v řece Indu, která plave zásadně svisle (a o tuto polohu u sexu u mužů přece jde). Různé další kultury zase propagovaly býčí, králičí, kozlí či beraní varlata. A přes dlouhou řadu staletí dodnes neztratil v Číně popularitu prášek z nosorožčího klu, pytláci v Indii a jihovýchodní Asii zase nabízejí penisy tygrů vyvařené v polévce či víně.