Myslíte si, že už o sexu víte vše? Pak si otestujte své dosavadní vědomosti. Zjistíte, že mnoho z informací, které jste považovali za fakta, jsou jen oblíbené mýty a naopak to, co jste měli za smyšlenky, jsou šokující skutečnosti. Rozhodně neprohloupíte!
1. Ranní sex zvyšuje naději na potomka.
Nesmysl.
Spermie jsou nejčilejší odpoledne. Za tuto vědomost vděčíme italským vědcům. Nechali muže ejakulovat v různých denních dobách a sledovali pohyblivost a životaschopnost spermií. Výsledek: odpoledne je spermie ve špičkové formě. Příčinou je souhra hormonů a výživy v těle. Tedy mezi pátou a půl šesté večer je ideální doba.
2. Nejčastěji umírají oběti infarktu při sexu.
Nesmysl.
Nebezpečí smrti na infarkt při sexu je mnohem menší, než se soudilo. Švédští lékaři udělali velký test mezi 699 pacienty, kteří prodělali infarkt. Zeptali se jich, co dělali těsně před příhodou. Pouhé 1,3 procenta se věnovala sexu.
3. Z USA přijde na trh stroj na orgasmy pro ženy.
Pravda.
Už byl dokonce patentován. Má velikost pouzdra na cigarety. Má stimulovat přímo nervová centra. Na tuto metodu se přišlo náhodou. Americký lékař zapojil ženě trpící bolestmi zad elektrodu na páteř. Žena sténala, ale rozkoší. Lékař se trefil na citlivé nervové vedení.
4. Je možné, že teenageři opravdu věří, že coca-cola je ideální antikoncepcí?
Pravda!
Alespoň mezi mladými Brity. Na 2200 lékařů se ve Velké Británii ptalo mladistvých, jak se mohou co nejúčinněji chránit před otěhotněním. Teenageři dali opravdu ty nejméně očekávané odpovědi. Zvítězila metoda »po sexu se osprchovat coca-colou«, následovaná doporučením dát si před sexem na penis hodinky, protože radioaktivita z ciferníku usmrtí spermie. Co dodat?
5. Sexuální lenoši umírají dříve.
Pravda.
Podle dlouhodobé studie provedené ve Velké Británii sexuální lenoši umírají dříve. Muži, kteří se věnují sexu dvakrát týdně, nebo i více, umírají v pozdějším věku než zdrženliví. Příčinou je fakt, že sex udržuje tělo fit, stejně jako sport nebo zdravá strava.
6. Žár sauny usmrcuje spermie.
Pravda.
Velké horko skutečně usmrcuje spermie. Mužská varlata potřebují nižší teplotu než zbytek těla, ideální je 31 stupňů Celsia. Pokud teplota stoupne, už jen nošením spodního prádla, nebo zvláště návštěvou sauny, následky pro spermie jsou neblahé. Klesá jejich počet a pohyblivost. Už plenky na jedno použití mohou mít neblahé účinky pro kluky. Látkové jsou naproti tomu O. K.
7. LSD pochází z oblasti sexu.
Pravda.
Písmena LSD totiž neznamenají jen označení pro neblahou drogu. Jedná se o fenomén »Low Sexual Desire«, který pojednává o snížení zájmu partnerů v průběhu manželského života o sex. Například během pěti let klesne na polovinu.
8. Pětivteřinový sex Borise Beckera byl nejrychlejším v historii.
Nesmysl.
Moskyti jsou mnohem rychlejší než Boris. Zvládnou to za dvě sekundy. Jejich život je tak krátký, že jim na krásné věci nezbývá čas.
9. Krásní lidé jsou nejlepšími milenci/milenkami.
Nesmysl.
Krásní lidé jsou tak zaujati sami sebou, že se starají více o své tělo než o tělo partnera. Partnera tedy zanedbávají a pak už jim zbývá jen »one man/woman-show«.
10. Sir Isaac Newton byl až do konce života panicem.
Pravda.
Zabýval se totiž tak intenzivně světovými problémy, že mu na sex jednoduše nezbyl čas. Zato objevil gravitaci. Tvrdí to alespoň jeho biografové. O ženy se začal zajímat až příliš pozdě a i tak šlo jen o potřesení rukou. Zemřel ve věku 85 let.
11. Ženy a nejlepší kus muže: čím delší, tím je jim milejší.
Nesmysl.
Raději krátký a tlustý než dlouhý a tenký - v tom se ženy shodují. Široký penis totiž dává ženám při sexu více uspokojení než dlouhý. Výzkum byl proveden mezi americkými studentkami. Vysvětlením je, že penis, který je šiřší v základně, stimuluje i klitoris.
12. Existuje gen, který určuje, zda bude člověk v životě věrný, nebo bude hledat bokovky.
Zatím nevíme.
Věda se snaží odpověď nalézt. Podle pokusů s myšmi skutečně přítomnost určitého genu ovlivňovala věrnost »partnerce«, ovšem u lidí to prokázáno dosud nebylo.
13. Třetina mužů je při sexu příliš rychlá.
Pravda.
Podle studie lékařské fakulty v Hannoveru trpí 30 procent mladších a 31 procent starších mužů předčasným výronem spermatu. Řešením může být latexový nebo gumový kroužek, navlečený na údu.
14. G-bod u žen vůbec neexistuje.
Není jistota.
Popsán byl v roce 1950 dr. Ernestem Gräfenbergem (odtud G-bod). Měl by se nacházet na vnitřní stěně vaginy. Ovšem tisíce párů ho marně hledají. Kde tedy je? "Nikde!" říká dr. Terrence Hines z Pace-University v Pleasantville. Žádné anatomické a fyziologické studie neprokazují, že by v této oblasti existovalo více prokrvené nebo nervy protkané místo. Hledání pokračuje.
15. Podle velikosti a tvaru mužského nosu poznáte i velikost jeho pohlaví.
Nesmysl.
Neexistuje žádná souvislost mezi velikostí nosu, růstem vlasů nebo délkou prstů a velikostí penisu. Potvrdili to jihokorejští vědci, kteří se problémem zabývali. Neexistuje tedy žádná možnost, jak bez svlečení muže zjistit velikost jeho údu.
16. Ženy mají skutečný prožitek ze sexu až po třicítce.
Záleží na ženě.
Neexistuje žádný důvod, proč by »to« mělo dělat ženě před třicítkou menší radost. Ovšem je pravda, že ženy v tomto věku dosahují vrcholu své tělesné úrovně. Cítí se pozitivně a sesbíraly již dostatek zkušeností, aby věděly co chtějí.
17. Muži po třicítce mají už věk na sex za sebou.
Nesmysl.
Minimálně co se četnosti týká. Univerzita v Koblenzi udělala průzkum, kdy muži nejčastěji souloží: 24 % mezi 14 a 19 lety, 69 % mezi 20 a 29, 78 % mezi 30 a 39 lety.
18. Strach před AIDS: v Africe byl pannám zakázán sex.
Pravda.
Král Maswatti ze Svazijska vydal zákon, podle kterého nesmějí panny v celé zemi následujících pět let mít sex. Doufá, že tak redukuje vysoký počet HIV pozitivních lidí v zemi, kde je nakažená čtvrtina obyvatelstva. Ženy s AIDS musejí nosit barevné třásně, aby si jich všichni všimli. Panny mají modrožluté třásně a ženy, které jsou starší než 19 let a mají pevný svazek, rudočerné třásně.
19. Sex se staršími ženami mladé muže ničí.
Pravda.
Mladí muži, kteří jdou se staršími ženami do postele, trpí třikrát častěji psychickými poruchami než ostatní. Zjistil to londýnský psychiatr Michael King. Starší ženy jsou totiž sexuálně náročné, a jejich přání často mladí muži nesplní. To je uvrhne do depresí a zničí jim to sebevědomí.
20. Penis ve stáří stále roste.
Nesmysl.
Experti prozkoumali jak velikost údů v klidném, tak ve vztyčeném stavu u různých věkových kategorií. Žádný znatelný rozdíl nebyl zaznamenán.