Necítíte se ve své kůži, máte zdravotní problémy a s náladou to také není valné? A víte, co způsobilo, že dokonce nemáte jedinou myšlenku na sex? Představujeme vám některé zaručené tlumiče touhy a škůdce zdraví.


Špatná nálada Podle starověkých čínských lékařů způsobují sexuální aktivity ve stavu hněvu a mrzutosti zvýšenou srdeční frekvenci a dechové obtíže a uvolňují v těle toxiny, což obzvlášť ohrožuje játra a močový měchýř.
Tuk Zejména skalní milovníci piva, kteří do sebe obrácejí jeden půllitr za druhým a postupně si pěstují mocný pivní mozol, nikterak nepotěší zjištění německého endokrinologa Armina E. Heufeldera, jenž ve své studii doložil, že se zvětšujícím se obvodem břicha klesá hladina mužského pohlavního hormonu testosteronu. Tuk, jenž se usazuje ve středních partiích těla, není zdaleka neškodný. Naopak omezuje produkci testosteronu, podporuje další usazování tuku a ochabuje svalstvo. Nejúčinější zbraní, jak tomu i dalším nebezpečím čelit, je pečlivě hlídat objem břicha a v případě, že hrozivě narůstá, shodit přebytečný tuk. Nejlépe cvičením a rozumnou dietou.
Léky Spolehlivě vás utlumí diazepam, antidepresiva, rohypnol, léky proti alergii a některé antikoncepční pilulky. Pokud tedy jste v nepohodě, bolí vás hlava a nebo zuby, jste ve stresu či máte alergickou vyrážku, raději vášně odložte. Ještě ke všemu trápení byste mohli v posteli zklamat a nadlouho ztratit sebedůvěru. O užívání léků se raději vždy poraďte s lékařem nebo lékárníkem.
Alkohol Při opilosti je již tak dost zdevastovaný člověk nadměrně nervově stimulován, takže další dráždění pohlavním aktem může být pro celé tělo nebezpečné (kolaps krevního oběhu, infarkt, mrtvice). Děti alkoholiků navíc přicházejí často na svět s deformacemi a vážnými nervovými poruchami, které se projevují až po 3. a 4. roce života. Jako pozdní následky se mohou často vyskytnout poškození jater a srdeční choroby.
Drogy Drogy a léky vyvolávají nejenom tělesnou a duševní nerovnováhu, nýbrž také mění osobnost člověka. Muž či žena pod vlivem jsou již značně poškozeni nedostatkem energie a obzvlášť ohroženi užíváním léků. Pokud je výsledkem sexuálních aktivit zplození dítěte, může se narodit s nervovými poruchami a deformacemi.