Tvrzení, že láska prochází žaludkem, platí víc než jindy ve chvíli, kdy dojde na sex. Správná výživa je totiž pro kvalitní milování a vyvrcholení velmi důležitá. A pokud chybějí ve stravě některé vitaminy, může se to odrazit i v sexuálním životě. Nedostatek energie, předrážděnost, neschopnost dosáhnout vyvrcholení, to vše může být důsledkem nedostatku některých důležitých katalyzátorů v našem těle. Mezi významné sexuální vitaminy patří v tucích rozpustné vitaminy A a E a ve vodě rozpustné vitaminy B1, B3 a C. První zmíněný je důležitý pro rozmnožování. Nedostatek vitaminu A se projeví v zakrnění varlat a vaječníků vedoucí až k neplodnosti. Dále působí nedostatek pohlavní hormonů a vysýchání pokožky. Zdrojem této látky jsou ryby, vejce, sýry, jogurty a listová zelenina či žlutooranžové ovoce. Vitamin E neboli tokoferol je pro tělo nezbytný antioxidant. Vychytává volné radikály, podporuje imunitu i životnost buněk. Nedostatek se projeví sníženou funkcí vaječníků a varlat vedoucí až k neplodnosti. Dostatek ho je v rostlinných olejích, ořechách, semenech, sóji a máku. Nedostatek energie a vyčerpání může působit nízká hladina vitaminu B1. Je to katalyzátor energie, takže při ztrátě chuti na sex, vyčerpanosti, únavě a bolestech hlavy je možná příčinou jeho nedostatek. Pojídáním chřestu, fazolí, ananasu, ořechů a hnědé rýže si ho zajistíme dostatek. B3 je vitamin důležitý pro nervy a kůži. Nedostatek se projeví záněty kůže a mentálními či zažívacími obtížemi. To vše vážně ohrožuje milostný život. Přísun do těla zajistí libové, kuřecí a rybí maso, brokolice a jogurt. Posledním notoricky známým tzv. céčkem je vitamin významný pro stovky fyziologických pochodů v těle člověka. Vitamin C neboli kyselina askorbová je stejně jako éčko antioxidantem. Ovlivňuje mimo jiné také vázání železa v krvinkách, které zajišťují tělu dostatečné okysličení. Důležitý je také pro nadledvinky, v nichž se tvoří hormony ovlivňující správný chod pohlavních orgánů a umožňující dosažení orgasmu. Nejvíce céčka je v čerstvém ovoci jako jsou jahody, citrusové plody, rybíz, jeřabiny a také v rajčatech.