Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Už nejste takoví kaňouři, jako jste bývali? 5 + 1 zaručených tipů, jak si doplnit testosteron!

/
  • Za selháním v posteli může být i nedostatek testosteronu. Toto jsou zaručené tipy, jak si ho doplnit.
    28. října 2020 ● 00:01

    Pánové, však to znáte. S přibývajícími roky ubývá sil, přemoci únavu je čím dál tím těžší, a když budeme upřímní a nalijeme si čistého vína, ani v posteli to už není, co to bývalo. V mužském těle totiž dochází po dosažení 30 let věku ke značnému úbytku testosteronu a s ním i k poklesu libida. Toto jsou užitečné rady od chlapů pro chlapy, jak si chybějící testosteron v těle doplnit.

  • 1.

    Dobrý spánek je základ

    Jste workoholici, kteří pracují od nevidím do nevidím? Nemáte čas si pořádně odpočinout? V tom případě se nedivte, že máte nedostatek testosteronu. Netvoří se vám v organismu kvůli špatnému spánku. Tělo musí dostatečně regenerovat, aby mohlo testosteron produkovat. Kvalitní spánek trvá kolem sedmi hodin. Pokud spíte kratší dobu, zkuste si najít více času na odpočinek. Pokud ale spíte o hodně delší dobu, může mít nadbytek spánku kontraproduktivní účinek a paradoxně způsobuje únavu.
    Dostatek kvalitního spánku je klíčový k tvorbě testosteronu.
    Autor: Profimedia.cz - ilustrace
  • 2.

    Cvičení a posilování

    Pravidelné cvičení i posilování prokazatelně napomáhá k tvorbě testosteronu. Čím více svalů zapojíte, tím více se vám bude v těle tvořit. Účinné jsou kliky, dřepy, přitahování na hrazdě i zvedání činky při bench-pressu. Je však důležité cvičit správně, aby se dotyčný tzv. nezničil. Mnohdy je lepší využít cvičební rady fyzioterapeuta než rádoby trenéra s certifikátem, která získal na online kurzu. Po tréninku je také zapotřebí dostatek odpočinku a regenerace. Ze sportování je také vhodný běh nebo jízda na kole.
    Posilování má pozitivním vliv na tvorbu testosteronu.
    Autor: Profimedia.cz - ilustrace

  • 3.

    Kvalitní strava pomáhá

    Že se na produkci testosteronu podepisuje složení stravy, není žádným tajemstvím. Důležitý je příjem ovoce, zeleniny a potravin, které tvorbu tohoto žádaného hormonu podporují. Do jídelníčku je vhodné zařadit zejména banány, jahody, ořechy, mandle a kvalitní mléčné výrobky. Z mas je nejvhodnější hovězí, ryby a mořské plody. Z koření je nejlepší jeví čili, které vás správně nažhaví. Vyhýbat se je naopak potřeba lékořici, mátě a lněným semínkům.
    Kvalitní strave je základ.
    Autor: istock.com

  • 4.

    Pitný režim a omezení alkoholu

    Dodržování pitného režimu je klíčové k správnému fungování hormonálního systému v lidském těle. Vypít byste měli denně ideálně dva litry tekutin. Nejlepší je samozřejmě obyčejná voda. Ochutit ji lze citronem. Slazeným limonádám je lepší se vyhýbat. Alkohol omezte na minimum. Pravdou však je, že jedna sklenka červeného vína může působit jako afrodiziakum. Pokud si nedostatečným pitím tekutin způsobíte dehydrataci, tělo nebude schopné testosteron produkovat.
    Pití vody s citronem je prospěšné pro tvorbu testosteronu.
    Autor: Profimedia.cz - ilustrace

  • 5.

    Vyhýbání se stresu

    Stres je zabijákem všeho dobrého. Pokud jste vystaveni jeho nadměrné míře, nejenom, že nikdy nebudete šťastní a spokojení, ale tělo nebude mít sílu testosteron tvořit. Pokud vás ničí práce, je na čase se zamyslet nad změnou zaměstnání. Jestli vás ždímá vztah, je zapotřebí problémy řešit, než bude pozdě. Je také důležité si najít chvilku pro sebe. A to i bez manželky a dětí. Dobrým pomocníkem na zvládání stresu je time-managment, díky kterému si naplánujete povinnosti a lépe je zvládnete.
    Stres zabraňuje tvorbě testosteronu.
    Autor: Profimedia.cz - ilustrace

  • 6.

    Osvědčený doplněk potravy

    Nic z předchozích rad nezabralo? V tom případě je možné, že máte velký nedostatek testosteronu. Pomoci může svědčený doplněk stravy ProMan Plus. V jeho prospěch mluví víc než půlmilion prodaných balení a 90% spokojenost zákazníků. Doporučuje ho i český reprezentant v extrémních závodech Michal Krysta. Přípravek je plný důležitých vitaminů a přírodních výtažků. Za vyzkoušení nic nedáte. Doslova. Objednat si ho můžete na zkoušku pouze za cenu poštovného!
    Osvědčený přípravek na doplnění testosteronu ProMan Plus.
    Autor: ProMan Plus

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Prohlédněte si nejlepší akty na webu DIGIarena.cz BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy