Češi milují erotické pomůcky. Rádi si je prohlížejí, kupují a doma je hojně používají, hlavně vibrátory. Proč ne, když jsou stále kvalitnější, věrohodnější a výkonnější. Ale přiznat se bojí. Mít doma nafukovací pannu nebo sadu vibrátorů je u nás stále považováno za trapnou úchylku. Zajímavé je, že daleko otevřeněji dokáží na téma sexuálních "udělátek" mluvit ženy než muži. Oblibu vibrátorů potvrzuje Tomáš Koubík z internetového obchodu Virtshop. "Kupují se vibrátory v různých barvách, rozličných tvarů, a také rozličné výkonnosti. Přednost však zákazníci dávají levnějším vibrátorům klasických tvarů v tělových barvách. Tyto druhy jsou na trhu několik desítek let v podstatě nezměněné podobě. Jsou vyrobeny z PVC nebo v lepším případě z latexu. Naproti tomu jsou dnes v nabídce vibrátory ze silikonové želatiny, které si získaly přezdívku umělá kůže, Cyber Skin nebo Love Clone. Na dotyk připomínají skutečnou kůži." Nebojte se sexshopů! Málo platné, do sexshopu stále ještě nechodíme s takovou samozřejmostí jako do masny nebo pekárny. "Lidé by měli ztratit ostych," říká Pavel Svoboda z Roulette Videocenter. "Pro obsluhu jste zákazník jako každý jiný a rozhodně před ní nevypadáte jako úchylák. Naopak personál našich obchodů dokáže fantazii a invenci některých zákazníků náležitě ocenit. A navíc je stoprocentně diskrétní."


Kolik zaplatíte? Pro dámy * Levný plastový vibrátor koupíte i za 150 korun, vodotěsné vibrátory z umělé kůže začínají na devíti stovkách. Ty nejluxusnější zlaté či mramorové dostanete za 3500 korun. Vibrátory a Venušiny kuličky kupují hlavně ženy, lesbické dívky pak připínací či oboustranné robertky. Ten na snímku stojí 450 korun. Pro pány * Filmy, DVD a časopisy vyhledávají hlavně muži, které vzrušuje porno všeho druhu. Kazety dostanou za 200 až 500 korun. Další pánskou specialitkou jsou různobarevné návleky na penis. Ten na obrázku je k mání za 380 korun. Umělé milenky * Nafukovací panny stojí od jedenácti stovek do devíti tisíc. Supermoderní silikonové jsou za 150 000. Umělá společnice na snímku stojí 790 korun. Sado-maso * Sado-maso pomůcky, jako jsou obleky, mučicí nástroje, Xkříže, T-kříže, trestné lavice a další lahůdky pořídíte od několika set do několika tisíc korun. Sadomaso komnatu si dokonce můžete nechat vybudovat na klíč! Skřipec a závaží na bradavky pořídíte za 590 korun.
Nakupujete přes internet? Dejte si pozor! Nákup erotických pomůcek přes internet je choulostivá záležitost. Proto byste se víc než jindy měli přesvědčit o serióznosti prodejce. Ze stránek obchodu by mělo být zřejmé, kdo tyto stránky provozuje, jaké má IČO, kde sídlí, jaký má telefon pro komunikaci se zákazníkem. Stránkám, kde provozovatel naprosto chybí, nebo kde se pod kontaktem skrývá pouze e-mail u nějaké freehostingové společnosti nebo třeba P. O BOX, se na sto honů vyhněte. Seriózní obchodník by vám měl také objasnit vaše práva i povinnosti při objednávání na jeho serveru. Důležité jsou zejména záruční podmínky, storno podmínky, platební podmínky, ceny balného a poštovného. Opatrnost se vyplatí i v situaci, kdy internetový prodejce nemá vlastní sklad nebo nemá informace, zda a v jaké lhůtě je zboží dostupné.