Ochotně o sexu mluví s novináři a na otázku magazínu E!, s kým by si ráda užila lesbický sex, hbitě odpověděla: "Myslím, že bych si vybrala Aliciu Keys. Myslím si, že je nádherná."

Vedle zpěvačky hitu No One obdivuje Janet také moderátorku Oprah Winfreyovou. "Obě jsou to silné ženy... Nemůžete být ženou a zároveň být silnou, musí na tom být ještě něco víc," uvažovala Jacksonová.

Zpěvačka by si sice se ženou dokázala nějaké hrátky představit, ale kdyby její partner Jermaine Dupri, s nímž žije šest let, přišel s vyznáním lásky k jinému muži, byla by hodně zmatená.

"Byla bych naštvaná, protože s ním chci být i nadále! Je to docela vtipné, protože jsem s ním o tom žertovala a řekla mu: ´Někdy mě přivádí k šílenství, že jsem holka, takže v příštím životě se sem vrátím jako chlap a ty budeš moje děvka!" dodala zpěvačka, již mimo jiné proslavila kauza Nipplegate - kdy jí o přestávce sportovního utkání Super Bowl kolega Justin Timberlake strhl z těla část kostýmu a odhalil v přímém přenosu prso. V USA z toho byl obrovský skandál.