Kolik lidí, tolik chutí. Každému z nás se líbí něco jiného. Co české muže a ženy nejvíc upoutá na opačném pohlaví? Rozhodně to nejsou vždy blondýnky vypracované z fitka nebo chlapáci s figurou Ramba. Muži si sice intenzivně všímají ženských nohou a zadečku, ale za velmi podstatnou považují i povahu partnerky. Pohledy žen přitahuje mužská tvář, víc ale ocení spolehlivost a smysl pro humor. Spolu se sexuologem Radimem Uzlem jsme pro vás sestavili žebříček rysů, kterých si na nás naše protějšky nejdřív všimnou. Co zaujme muže 1. Tvář Muži tvrdí, že nejdřív ze všeho se zahledí do ženské tváře, všimnou si úsměvu, očí a pochopitelně vlasů. "Muže hodně lákají jemné rysy tváře, které v nich vyvolávají pocit, že ženu musejí ochraňovat," vysvětluje Radim Uzel. 2. Postava "Všechno, co se lidem líbí na příslušnících opačného pohlaví je podmíněno zabezpečením hojného a zdravého potomstva," tvrdí doktor Uzel. Mužům se podle něj líbí žena s bujným poprsím (zabezpečené kojení), širokou pánví (snadný porod) a plochým břichem (není už těhotná s někým jiným). Odtud pramení ty ideální ženské tvary postavy typu přesýpacích hodin (90-60-90). 3. Pleť Pleť je podle Radima Uzla důkazem toho, že je žena zdravá a dobře o sebe pečuje. 4. Povaha Muži ocení kamarádskou povahu a schopnost ženy udělat ve vztahu kompromisy. Partnerka musí také umět naslouchat, ale na druhé straně mít i svůj vlastní názor. 5. Nohy Krásné nohy jsou pro muže přímo magnetem. Také je umí patřičně ocenit! Takže dámy, nebojte se nohy odhalit! A nemusíte zrovna až pod zadeček. Stačí pěkné lýtko a štíhlý kotník!


Čeho si všimnou ženy 1. Povaha "Ženu při prvním setkání nejvíc zaujme, když je její protějšek zábavný, umí se zasmát sám sobě a zajímavě o sobě povídat,“ domnívá se doktor Uzel. Muži se zkrátka snaží být baviči a zároveň dobyvateli. Však to znáte. U dam měli vždycky větší štěstí sympatičtí zábavní rošťáci. 2. Tvář Ženy si na mužské tváři všímají sympatického úsměvu a vlasů. Ty mohou být sice různě dlouhé, ale hlavně učesané a umyté. Také vousy jsou důležité. Pro mnoho slečen a paní je totiž například plnovous velmi sexy! 3. Postava "Ženám se líbí muž s dostatečným množstvím pohlavního hormonu," vysvětluje Radim Uzel. Takže vyhledávají partnery s takzvanou trojúhelníkovou postavou (širší ramena, úzké boky, svalnaté ruce a pevný zadek). 4. Břicho Ženy nemají břichaté muže příliš v lásce. Pro dámu je totiž ´pivní mozol´ známkou toho, že pán je od přírody spíše líný (i v sexu), rád se napije piva a na žádnou těžší práci ho zřejmě neužije. Ale pánové nezoufejte. Majitel příliš vypracovaného břicha je naopak považován za ňoumu, který chodí jen po posilovnách. 5. Peněženka K podmínkám dobrého zabezpečení potomstva patří také příslušná finanční úroveň. Radim Uzel s úsměvem dodává: "Mnohé ženy však volí takzvaný smíšený postup: Za manžela si vezmou muže bohatého a dítě zplodí se zdravým a krásným. Třeba bodyguardem."
Radim Uzel: Mám rád ozdobné tukové polštářky Vkus každého člověka je však naštěstí různorodý a individuální. Dovedete si představit tu hrůzu, kdyby se každému líbil jenom jeden typ muže nebo ženy? Moje vlastní gusto se od obecného vkusu poněkud liší. Módními návrháři nám jsou vnucovány přerostlé hubené modelky připomínající tak trochu žirafu. Tento ideál pak mladé dívky často vede k mentální anorexii. Já mám raději ženy trochu menší, ne sice vyloženě obézní, ale přece tak trochu oplácanější. Těm rozkošným tělesným záhybům jsme kdysi říkali OTP - ozdobné tukové polštáře. Zběsilá honba celého národa za hubnutím je nesmysl. Asi proto už nemohu být nikdy v porotě na soutěži miss.
Zítra: Proč ženy předstírají orgasmus