Dnes se mužští nejenže voní, pilují si nehty a barví vlasy, ale oni už se i holí! A to nejen na tváři, ale všude. Dokonce i tam. Však víte, kde. Někomu se oholené chlapské tělo hnusí, někdo se holí proto, že to považuje za hygieničtější. Do kterého tábora patříte vy? Zastánci holení, kterým je například i fotograf Vadim Kramer, hovoří o pohodlí, větší hygieně a obraně proti nadměrnému pocení. Dnes se kompletně vyholují především mladší muži ve větších městech, striptéři nebo sportovci. Pokud se rozhodnete proceduru jednoho dne podstoupit i vy, měli byste vědět, že mužské tělo reaguje na depilaci trochu jinak než ženské a v kosmetickém salonu strávíte daleko víc času. "Nevýhoda na mužské straně je v rozdílných vlastnostech ženského a mužského ochlupení," vysvětluje Radka Červinková z kosmetického studia Bomton. "Mužské tvrdší a silnější chloupky se často zanítí a zarůstají. Ani standardní dezinfekce těmto následkům nezabrání. Je rozhodně dobré použít vždy po depilaci speciální gel na zklidnění, neopalovat se na slunci ani v soláriu, vynechat saunu a vyvarovat se fyzické námahy, která vyvolává pocení." A také, pánové, musíte myslet na to, že až vám chloupky dorostou do půl centimetru (což je asi za měsíc), musíte do salonu znovu. Cena vždy závisí na rozsahu depilované plochy. Například ve studiu Bomton, kde si muži nechávají nejčastěji oholit záda, stojí procedura od 200 do 1000 korun (to v případě depilace celého těla). Ženy mužům radí: ´Pásek´ nebo příroda! Blesk při svém výzkumu zjistil, že české ženy mají přece jen raději muže alespoň trochu zarostlé. Nejoblíbenější je pásek, druhé místo zaujímá přirozený porost, třetí pak úplné vyholení.


Kolik stojí pánský ´komplet´? Kosmetické firmy velmi rychle pochopily, že někteří čeští muži jsou, co se týče vzhledu, stejní fintilové jako ženy. Víte, kolik třeba stojí ´balíček´ kosmetických služeb v profesionálním salonu? Hydratační ošetření - 490 až 550 korun Čokoládová terapie (odlíčení, peeling, masáž, emulze na oči a víčka, čokoládový koncentrát, čokoládová maska, jílová maska, růžová voda, krém mléčná čokoláda) - 850 korun Depilace - od 200 korun Manikúra - od 160 korun Masáž horkými lávovými kameny - od 1250 korun
Sexuolog Uzel: "Muži, neholte se!" Možná si myslíte, že vyholený mužský genitál je výsledkem snahy o hygienu a že se jedná o výdobytek civilizace. Nezbývá, než doufat, že to tak všichni muži nepochopí a že se z holení ohanbí nestane celonárodní epidemie. Za úvahu stojí výrok pána, který měl dojem, že při oholení přirození se mu jeho penis zdá větší. Je to způsobeno optickým klamem. Taky je možné, že se muži opičí po ženách. Ta móda sem přišla z Ameriky a dnes už na českém dámském přirození nenajdeme ani chlup, pokud ovšem nepočítáme dva tenké proužky chlupů kolem stydké rýhy, což vypadá poněkud komicky.