Nejznámější erotickou pomůckou pro muže jsou určitě masturbátory. Jde o zařízení, jež přináší překvapivě realistické a intenzivní pocity, které napomáhají k objevování a rozšiřování nových sexuálních prožitků. Díky inovativním technologickým designům a funkcím poskytují tyto hračky různé druhy uspokojení, jež jsou manuální stimulací obtížněji dosažitelné. Díky nim není problém uniknout od každodenního stresu a užít si kdykoliv chvilky plné rozkoše.

Jak hračky fungují?

Existuje několik principů různého fungování těchto pomůcek, které se liší formou cesty, která vede k hlavnímu uspokojení. Některé jsou jednoduché a napodobují pohlavní styk nebo orální sex, zatímco jiné nabízí vibrační nebo rotační funkce pro intenzivnější prožitek. Najdeme i takové, které vytvářejí sací efekt a přináší pocit velmi podobný orálnímu sexu. Menší masturbátory ve tvaru vajíčka se jednoduše natáhnou přes penis a používají se s lubrikantem. Některé masturbátory mají zase pevně dané rozměry, proto je důležité zohlednit při výběru velikost penisu.

Podle čeho vybírat?

Masturbátory můžeme vybírat i podle toho, z jakého materiálu jsou vyrobené. Správný výběr ovlivňuje pocit příjemnosti, funkčnost, ale i bezpečnost a jednoduchost čištění. Jedním z nejoblíbenějších je silikon. Ten je velice pružný, pro tělo bezpečný, hypoalergenní a neobsahuje ftaláty. Zároveň se hračky z něho snadno čistí. Používat by se měl jen s vodními lubrikanty. Levnější variantou jsou pak produkty z TPE a TPR. Ty jsou sice měkké a pružné, ale nejsou tak odolné, a proto je těžší udržet je v hygienické normě. Dále jsou tu syntetické materiály jako je CyberSkin. Ta imituje svým vzhledem a pocitem skutečnou kůži a díky tomu může během používání docházet k velmi realistickému pocitu stimulace.

Mezi další oblíbené pánské produkty patří vibrační kroužky. Tyto vychytávky přináší nejen silnější a dlouhotrvající erekci, ale i nový rozměr do sexuálního života v páru. Při výběru je důležité myslet na správnou velikost penisu, aby kroužek pěkně seděl a byl pohodlný.

Vybírat je možné mezi mírnými až silnými vibracemi, různými rychlostmi nebo vzory, vše závisí na osobních preferencích. Některé modely jsou navíc voděodolné, což umožňuje i experimentování ve vodě během večerní relaxace. Existují také kroužky, které mají ovládání na dálku nebo prostřednictvím mobilní aplikace, což přináší novou úroveň partnerských hrátek. Vedle vibračních najdeme kroužky bez vibrací, které mají za úkol prodloužit erekci a sexuální aktivitu.

I tady záleží na použitém materiálu. Pro svou pružnost a pohodlí při nošení je často preferován silikon. Vibrační kroužky lze nalézt v jednorázovém nebo opakovaně použitelném provedení. Jednorázové jsou sice levnější, ale mají mnohdy slabší vibrace a omezenou výdrž baterie. Na druhé straně, vícekrát použitelné kroužky jsou sice dražší, poskytují však silnější vibrace a často přicházejí s dodatečnými funkcemi, jako je voděodolnost nebo možnost dálkového ovládání. Tyto pomůcky vyžadují pravidelné čištění a správnou údržbu, aby zůstaly v dobrém stavu.

Anální hračky, jako jsou dilda, kolíky a kuličky, otevírají dveře k novým intenzivním prožitkům. Tyto hračky mohou zintenzivnit sexuální uspokojení, a to jak při sólové hře, tak během intimních chvil s partnerem. Anální kolíky mají často tvar kužele, který se směrem dolů zužuje, což ulehčuje jejich používání. Některé mají vibrační funkce pro další rozmanitost pocitů. Anální kuličky, sestávající z řady propojených kuliček, poskytují různorodou stimulaci v závislosti na počtu a velikosti. Speciálně navržené mužské kolíky pak nabízejí přímou stimulaci prostaty, která pomáhá dosáhnout k nejlepším orgasmům vůbec.

Při výběru je klíčové dbát na kvalitu ale i materiál. Silikonové hračky jsou ceněny pro svou pružnost, zatímco hračky ze skla a kovu nabízí hladký povrch a možnost ovládání teploty.

Jak se o erotické hračky starat?

Správná hygiena a bezpečnost u erotických hraček je na prvním místě. Zásadní je umýt je po každém použití, a to teplou vodu a jemným antibakteriálním mýdlem nebo speciálním čističem pro sexuální pomůcky. I zde hraje roli, z jakého materiálu je produkt vyroben, protože každý vyžaduje jiný typ péče. Zařízení pak musí důkladně vyschnout. Ideální je ho uchovat v původním obalu či speciálním pytlíku, aby nedošlo ke znečištění. Pravidelná kontrola poškození nebo opotřebení erotických pomůcek je samozřejmostí.

I muži si mohou dopřát uspokojení pomocí hraček či si zpestřit sexuální život a zažít tak něco nového. Stačí prozkoumat e-shop BENU lékáren, kde nabízí kromě hraček pro dospělé i další pomůcky k okořenění intimních hrátek. Možností je opravdu mnoho.