Úředníci britské národní zdravotnické služby radí, že pokud mají lidé problém s tím, udělat si na cvičení čas přes den, měli by si alespoň udělat čas na řádnou "rozcvičku" večer v posteli.

Podle webových stran britského národního zdravotního systému prý "sexobic" pomáhá při předcházení infarktů a prodlužuje lidem život. Endorfiny, které jsou do těla vypuštěny během orgasmu, stimulují imunitní systém, pomáhají i při prevenci různých forem rakoviny a dokonce i zpomalují stárnutí pleti.

"Je dobře, že národní zdravotní služba propaguje sexuální pohodu. Je ale nutné dodat, že sice existují vědecké důkazy o tom, že sex napomáhá duševní pohodě, ale tvrdit, že snižuje riziko infarktu a rakoviny - to už zachází trochu moc daleko," řekla doktorka Melissa Sayerová reportérům listu Guardian. Autoři vládních rad se ale brání a tvrdí, že obsah článku se "zakládá na vědeckých poznatcích" a není jen tak pro legraci.

Mezi další argumenty, které mají Brity přesvědčit, že by se sexu měli věnovat patří i následující: "Při sexu zapojíte všechny skupiny svalů, zvýší se váš tep a činnost plic, a v důsledku toho spálíte až 300 kalorií za hodinu." Vládní zdravotníci tvrdí, že díky pravidelnému sexu budete vypadat mladší a v lepší kondici a zvýšená produkce endorfinů způsobí, že "vaše vlasy se budou více lesknout a pleť bude hladší."

Zvýšené hladiny estrogenu a testosteronu udržuje kosti i svaly v pořádku. "Budete si připadat skvěle navrch i vevnitř." To je opravdu doporučení takřka neodolatelné.