Myslíte si, že vám překořeněná pizza zvýší potenci, nebo že se z vás po přečtení třísetstránkového románu stane sexbomba? Asi ne, že? Přesto se na toto téma opět objevilo několik zaručeně vědeckých článků. Ve spolupráci s doktorem Radimem Uzlem Blesk tyto mýty odhaluje. Britové 'vynalezli' pizzu na potenci Britský odborník na bylinné léčitelství vyráběl speciální variantu pizzy určenou těm, jejichž milostný vztah pokulhává. Nechal se inspirovat modrými pilulkami na potenci a nazval svůj výrobek Pizzagra. Povrch pizzy může mít různé složení, ale nejčastěji v něm rozeznáte banány, čokoládu, zázvor, černý pepř, chřest, artyčoky, feferonky a karamel. Všechny tyto boží dary obsahují látky, jež zvyšují potenci a libido. Většina těchto látek obsahuje afrodiziaka, která, jak je známo, zlepšují milostný život člověka. Vybral jsem byliny, koření, ovoce a zeleninu, s nimiž mám sám nejlepší zkušenosti.. Radim Uzel: Ani s afrodiziaky to nepřehánějte Tento nápad má něco do sebe. Odborná literatura uvádí seznam afrodiziak čítající asi 140 látek rostlinného a živočišného původu. Všechny mohou za určitých okolností zvyšovat touhu nebo intenzitu sexuálního prožitku. Účinek je u některých způsoben dráždivou chutí (koření, aromatická zelenina), u jiných chemicky (čokoláda obsahuje speciální látku zamilovanosti označovanou PEA), u jiných účinek zajišťuje jejich tvar (banán) nebo tvrdost, protože uživatelé předpokládají, že když požívají něco tvrdého, tak jim taky potom ledacos ztvrdne. Někdy působí astronomická cena - i peníze jsou přece afrodiziakum. Do této kategorie patří i šampaňské a kaviár. Je však třeba dát pozor, aby se těch přísad nemíchalo příliš. Zkažený žaludek a průjem totiž lásce prospívá pramálo.


Čtěte klasiku, budete sexy! Německá internetová seznamka Parship.de přišla ve spolupráci s psychology s dalším objevem. Z ankety, jíž se zúčastnilo dvanáct stovek respondentů, vyplynulo, že náruživí čtenáři mají v očích protějšků podstatně větší sexuální přitažlivost. Mezi pohlavími však i v této otázce existují poměrně značné rozdíly. Po sečtělém protějšku touží plných čtyřiapadesát procent oslovených žen, muži projevili totéž přání pouze v devětatřiceti procentech. Drtivá většina účastníků ankety kladla důraz na kvalitu četby a dávala přednost znalosti klasické literatury před hltáním bestsellerů a populárních románů, zejména z per oblíbených ženských autorek. Radim Uzel: Někdy ani Dostojevský nepomůže Rozdílné touhy po sečtělém protějšku u mužů a žen jsou způsobeny daleko intenzivnějším ženským čtenářstvím. Není divu, že pak žena raději pátrá po spřízněné mužské duši. Ovšem stejně si myslím, že když se někdo někomu nelíbí, nepomůže mu ani fakt, že přečetl komplet Dostojevského. Navíc se obávám, že v poslední době se rozdíly vyrovnají.
Američané varují: Vodní postel zabíjí plodnost Na vodní postele nedá spousta lidí dopustit. Podle nich zaručují nejen klidný a spokojený spánek, ale sexuální radovánky na nich mají ten správný říz. Ovšem zcela diametrálně odlišného názoru jsou američtí sexuologové. Právě ti jim přisuzují roli hrobaře plodnosti. Statistické údaje o antikoncepčním účinku vodních lůžek předložili američtí vědci na nedávném sexuologickém kongresu. Při milostném skotačení na vodní posteli klesá počet i efektivnost spermií o plné tři čtvrtiny. Aby si totiž uchovaly rozplozovací schopnost, potřebují teplotu nižší, než je teplota vnitřních orgánů. Jakmile jsou příliš zahřívány, je po plodnosti. Řešením by bylo napustit postel studenou vodou, ale oddávat se milostným aktivitám by pak bylo v podstatě nemožné. Radim Uzel: Vodní lůžko není antikoncepce O tom, že je vodní lůžko málo způsobilé k sexuálním hrátkám, nemusíme přesvědčovat nikoho, kdo to aspoň jednou zkusil. Majitelé nevěstinců je dokonce používají k tomu, aby se zákazník dlouho nezdržel. Naprosto nepravděpodobné je ovšem tvrzení, že by tato postel způsobila úbytek spermií. Rozhodně pak není možno žádný typ postele doporučit jako antikoncepci.