Švédové jsou sexuálně velmi liberální.

A poslední studie tamního magazínu Mama odhalila, že maminky ze skandinávské země patří mezi nejperverznější v celé Evropě. Nebojí se pomůcek ani análního sexu, ale velká část z nich si stěžuje na nedostatek sexu. Přitom 37 procent švédských matek fantazíruje o sexu se ženou.

Vibrátor nebo dildo vlastní 43 procent matek mladších třiceti let, které rády dosahují orgasmu vlastní pomocí. Pornem na internetu se při tom vzrušuje 28 procent maminek ze Švédska. Ženy na severu jsou sice liberální, ale většina z nich považuje zaostalé muže za velmi odpudivé. Čistě umyté a voňavé tělo svého partnera považuje za nejpřitažlivější 31 procent dotazovaných matek.

Skandinávské maminky jsou s kvalitou sexu většinou spokojené, 7 procent z nich ale partnery podvádí právě kvůli nespokojenosti v posteli. Přitom 39 procent švédských matek miluje anální sex a 23 procent fantazíruje při souloži o jiném muži či ženě.

Skupinového sexu se v mateřství nebojí dvě procenta tamních matek, doma s partnerem pouta používá hned 29 procent z dotazovaných žen.

Zásadním zjištěním průzkumu je ale fakt, že 60 procent matek ve Švédsku nemá dostatek sexu a touží po častějším dovádění s partnerem. Jen 38 procent z nich totiž má soulož dvakrát týdně. A vinit děti za nedostatek příležitostí k sexu ženy odmítají, protože v posteli vedle svého spícího potomka je ochotno souložit hned 38 procent matek.