Pravidelný přísun sexuálního vyvrcholení vás tedy nebude zásobovat pouze dobrou náladou, ale také dokáže posílit imunitní systém.

S každým orgasmem se zvýší i počet ochranných buněk v krvi. Uznejte sami, zdali to není dobrý důvod k tomu, abyste strávili více času v ložnici…

Více vraždících buněk

Vědci sledovali imunitu muže před a po orgasmu. Výsledek? V krvi se po vyvrcholení znenadání zvýšil počet buněk »zabijáků«, kterých bylo najednou dvakrát více. Alespoň to vyplývá ze zprávy Tillmanna Krügera ze švýcarské technické vysoké školy, kterou publikoval v časopise Psychologie dnes. Rovněž dlouhodobá studie, které se naopak věnovali vědci z Ameriky, dospěla ke stejnému výsledku: pokud se věnujete dvakrát až třikrát týdně sexu, zcela jistě se zvýší koncentrace protilátek ve slinách a tím i vaše imunita!

Proč tomu tak je?

Při sexu přijde naše tělo do styku s velkým množstvím cizích bakterií. Postupně si proti nim tělo vytvoří jakýsi obranný štít. Ten je navíc schopný produkovat vraždící buňky, které vás před takovými bakteriemi ochrání.

Názor sexuologa

Tuto studii o vlivu orgasmu na posílení imunity neznám. Jasné je, že pravidelný sex vede k celkové pohodě partnerů. U mužů častá ejakulace zase působí jako prevence rakoviny prostaty.

Fotogalerie
1 fotografie

 


Další zdravotní výhody orgasmu

  • Pravidelný orgasmus = duševní pohoda
    Sexuální abstinence podle lékařských záznamů působí často úzkosti, paranoiu a deprese. Pokud člověk trpí lehkými formami depresí, může být sex výborným lékem. Uvolňují se při něm do těla endorfiny, které snižují stres a vyvolávají pocit euforie.
  • Sex lepší než kosmetika
    Při sexu ženské tělo produkuje dvojnásobek hormonů estrogenů, které pomáhají udržovat vlasy lesklé a pokožku jemnější.
  • Žrout kalorií
    Při jednom sexuálním dovádění lze spálit až 200 kalorií, které odpovídají patnáctiminutovému běhu.
  • Tlumí bolest
    Těsně před orgasmem vzroste hladina oxytocinu v organismu až pětkrát a předurčuje masivní uvolnění endorfinů. Tyto hormony tiší bolest, ať už mírnou bolest hlavy nebo artritidu či migrénu.
  • Prevence inkontinence
    Při orgasmu dochází u žen k mohutnému stahování svalů pánevního dna, které ovládají průtok moči. Jejich posilování zabrání ve vyšším věku úniku moči.
  • Spolehlivě vás uspí
    Orgasmus působí také jako výborný lék na nespavost. Mohou za to opět hormony, které se při něm vyloučí do těla. Organismus je příjemně znaven a spánek přichází bez problémů.
  • Sníží riziko rakoviny prostaty
    Vysoká frekvence ejakulace a sexuální aktivity snižuje riziko onemocnění rakovinou prostaty ve vyšším věku. Při dvaceti ejakulacích měsíčně se sníží hrozba o 14 procent, při vyšší měsíční frekvenci ejakulace pak až o 33 procent.

 


Nebojíte se otevřeně mluvit o sexu? Za váš příběh a fotku dostanete honorář 1000 Kč! Ozvěte se na e-mail blesk@blesk.cz nebo zavolejte 724 249 000.