Muži vyrážejí do měst jen v šortkách. Pohled na polovysvlečená těla a síla slunečních paprsků vyvolávají příjemné pocity a přímo vybízejí k sexuálním hrám.

Který den je pro milování jako stvořený? Podle sexuologů je to sobota. A proč? "Nejsme unavení z práce, po pracovním týdnu si v sobotu ráno pořádně pospíme a hlavně, máme na sebe mnohem víc času než v běžný pracovní den," usmívá se sexuoložka Janina Krocková. Podle ní pak chuť na sex stoupá s krásným počasím hlavně u mužů.

Rozsáhlý průzkum sexuologů z britského Birminghamu dokonce tvrdí, že muže chtějí sex 6x častěji než v zimě. Důvodů je podle lékařů hned několik. V první řadě teplé a slunečné počasí zlepšuje náladu, vyplavují se nám hormony štěstí - endorfiny a na sex je jednoduše lepší nálada.

Muže rovněž dráždí ženy, které chodí v létě odhalené a vystavují své vnady. "Mužskou sexualitu stimulují zrakové podněty. A ženy jim je dávají. Podívejte se, jak chodí dívky oblékané. Mají odhalená břicha, v pupíku piercing, tílko bez podprsenky," říká Krocová.

Pozadu v chuti na sex, ale nezůstávají ani ženy. "S příchodem letních měsíců se zvyšuje zájem lidí o sex. Mívají lepší náladu a rovněž si rádi vychutnají sklenku alkoholu, který snižuje zábrany," říká sexuolog Radim Uzel.

Ale proč nás baví láska nejvíce právě v letních měsících? Je teplo nějakým afrodiziakem? "Je to spíš zásluhou světla. V mozku máme tzv. limbický systém, který je citlivý na ultrafialové záření. V zimě, když je světla pomálu, máme spíš než na sex, chuť zalézt do postele a spát," vysvětluje Krocová.

Převzato z www.adamonline.sk