Domy placené lásky totiž očekávají obrovské tržby. A to i přesto, že by na setkání s pontifem měly do města proudit především katoličtí poutníci. Vrchol svého byznysu totiž zažily nevěstince v devadesátých letech během světového kongresu církví.

Provozovatelé veřejných domů tvrdí, že je úplně jedno, jestli se bude konat setkání věřících, sportovců či politiků. Vždy, když se ve městě podobná akce pořádá, nevěstince praskají ve švech a inkasují nebývalé tržby.

V Sydney se bude od 15. do 20. července slavit Světový den mládeže, na němž se objeví i hlava římskokatolické církve. Do města má údajně přijet na 225 tisíc poutníků a turistů. A provozovatelka veřejného domu Xclusive najala extra pracovnice, aby nápor zájemců o placený sex byla schopna v těchto dnech uspokojit.

„Přijdou k nám spousty turistů, poutníků,“ věří zaměstnankyně nevěstince Bondi Junction.

„Světový koncil církví, když měl svůj kongres v Canbeře v devadesátých letech, byl nejlepším obdobím pro náš byznys. Samozřejmě nemáme reklamu v tradičním katolickém spolku a je nepravděpodobné, že k nám přijdou přímo kněží. Ale ve městě bude spousta turistů a spousta jiných lidí,“ uvedla mluvčí Bondi Junction.

Australští provozovatelé nevěstinců vzkazují svým klientům z celého světa: Nebojte se, návštěva našich podniků je v Austrálii legální a naše pracovnice umí mluvit španělsky, řecky, mandarínskou čínštinou, francouzsky, thajsky, arabsky, korejsky, nepálsky i italsky.