Podle expertů z Texasu totiž vodní meloun obsahuje účinné látky, které působí pozitivně na mužskou erekci. A síla jejich účinku se při pravidelné konzumaci vodního melounu směle vyrovná Viagře.

"Čím více vodní melouny studujeme, tím více zjišťujeme, jak úžasné ovoce to je a jak poskytuje lidskému tělu přírodní povzbuzovače. Věděli jsme, že je vodní meloun zdravý, ale seznam jeho důležitých na zdraví blahodárně působících účinků s každou další studií roste," tvrdí doktor Bhimu Patil z Texaského A&M Institutu.

Meloun jako sladký druh zeleniny obsahuje řadu bioaktivních látek. Je bohatý především na lykopen (ten je také v rajčatech a působí jako prevence rakoviny), betakarotén a citrulin. A právě posledně jmenovaný uvolňuje stěnu tepen tak, že umožňuje lepší prokrvení penisu a erekci. To samé provádí sildenafil obsažený ve Viagře. Citrulin se dále metabolizuje na aminokyselinu arginin, která prospívá oběhové soustavě i imunitě. Přitom nemá meloun žádné vedlejší účinky. Nejvíce citrulinu je ale ve slupce a bílé části dužniny, proto je dobré vyjíst dužninu skutečně až k okraji.