Z nepříjemného sevření mu nakonec musela pomáhat brigáda hasičů. Muž ji zavolal v jedenáct v noci, kdy po celodenních pokusech zbavit se pasti na hříšnost ztrácel vědomí.

Tým záchranářů vyrazil do anglického Hamu a netušil, že i jemu bude celá práce trvat poměrně nezvyklých pětačtyřicet minut. Kvůli obrovskému tlaku titanových plátů na genitálie podle šéfa hasičů ztratil postižený několikrát vědomí.

Brennan Healey z hasičské základny v Kingstonu uvedl, že si hříšník pohrával s pásem cudnosti bez přítomnosti své partnerky, která od něj vlastnila klíč. Když se do něj po ránu zavřel, netušil, jaké utrpení ho čeká.

"Cítil se velmi trapně z celé té situace. Neustále se velmi omlouval a zjevně by se nejraději vypařil. Vypadal docela mile, zřejmě se dostal do situace, v níž vůbec být nechtěl," uvedl Healey novinářům.

Jenže titan je velmi odolný kov a tak museli hasiči použít celkem tři přístroje najednou, aby pás cudnosti překonali. "Ten muž má spoustu odřenin v oblasti genitálií. Trvalo dlouho, než jsme ho vyprostili, protože ho to velmi bolelo. Museli jsme mu dokonce dávat kyslík," dodal šéf hasičů z Kingstonu.