Podle výsledků tohoto průzkumu přitomkondom nepoužije čtyřicet procent z nich. Vystavují se tak riziku nákazy nebezpečnými pohlavně přenosnými chorobami.

Do studie se zapojily dva tisíce žen z Británie v průměrném věku 25 let. Ženy se na dovolené často uvolní a dostanou větší chuť na sex. To potvrzuje fakt, že v zahraničí či mimo svůj domov si s neznámým mužem užije ochotně až 80 procent žen. Více než třetina z nich se vyspí s domorodcem z oblasti, do níž na dovolené zavítají, 21 procent si užije s hotelovým personálem, 18 procent s asistenty cestovních kanceláří a dvě procenta se zaměstnancem aerolinek.

Ze studie také vyplývá, že čtvrtina žen je během dovolené nevěrná svému partnerovi, ale jen u zlomku z nich se to po návratu domů provalí.

„Šedesát procent žen, které uvedly, že si vždycky berou kondom o dovolené, je více než by bylo před pěti či šesti lety. Takže je to pozitivní číslo, protože ženy dnes zřejmě uvažují tak, že je přijatelné mít u sebe vždycky kondomy. Ale znepokojující stále je, že je tu čtyřicet procent těch, které kondom nepoužívají,“ uvedla šéfredaktorka magazínu More Chantelle Hortonová, jejíž časopis výzkum provedl.