Jak to funguje

Všichni muži dostali do vínku dva typy spermií. Jedny spermie jsou pomalejší, ale "něco vydrží", druhé se pohybují rychleji, ale také rychle odumírají. "Pomalé" a zároveň větší spermie můžeme označit za holčičí, protože se jedná o spermie typu X. "Rychlé" spermie typu Y jsou potom klučičí. Blesk se zeptal pana lékaře Marka Minárika z genetických laboratoří Genomac, zda tomu tak skutečně je.

"Říká se, že to tímto způsobem funguje, ale není to tak úplně jednoduché. Jedná se spíše o dohady postavené na vědeckých poznatcích. Vypadají sice odborně, ale dokázány nejsou. Pravda ale je, že šance na chlapečka nebo holčičku je rovnocenná, protože muži mají oba druhy spermií – X i Y," uvedl Marek Minárik.

Lidový mýtus

Babské pověry říkají, že nepříznivé pro "klučičí" spermie je kyselé prostředí. Proto ženy, které si přejí holčičku, by si měli dát před akcí několik skleniček vína. Další radou, u které nejsou výsledky zaručeny, je sečtení věku budoucí rodičky s kalendářním měsícem. Pokud nám vyjde liché číslo, narodí se chlapeček. Sudý výsledek znamená holčičku.

Asi nejrozšířenější teorie praví, že když je při aktu akční žena, může si být jista tím, že porodí chlapečka. Její miminko bude tedy opačného pohlaví než je ona sama. Pokud je při pohlavním styku spíše pasivní, potom se může těšit na holčičku.

Dalším oblíbeným mýtem je, že chce-li pár chlapečka, měla by žena čtvrt roku před otěhotněním jíst hlavně vaječné bílky, piškotové těsto, banány, pomeranče, třešně, meruňky, brambory, čočku, sušené švestky a ovocné šťávy. Holčičku zaručí pojídání čokolády, vajec a mléčných výrobků a také pití kakaa a mléka.

Pánové, kterým se povedli jen holky

Autor: 

Karel Gott, Jiří Čunek a Rey Koranteng

Autor: 

Čtyřnásobným otcem je český slavík Karel Gott a politik Jiří Čunek. Oba jsou slavní a bohatí. Mohou mít vše, na co si jen vzpomenou. Zdá se však, že v jedné oblasti jsou na tom oba pánové úplně stejně. Na zplození čtyř potomků by nebylo nic zvláštního. Jejich partnerky však porodily samé dcery. Syn žádný. Jak je to možné?

Jedno je jisté, když oba pánové pracovali na svých potomcích, neřídili se žádnými pověrami a všechno nechali na přírodě. Šance, že bude mít jakýkoliv pár holčičku nebo chlapečka je přitom úplně stejná. Měli snad smůlu? Vůbec ne. Radují se ze čtyř zdravých dcer. A to je to nejdůležitější a nejkrásnější, co si každý rodič může přát.

Rey Koranteng je na tom o poznání lépe. Doma mu vládnou pouze tři ženy. Se ženou Monikou si před třinácti lety pořídili dceru Vanessu, ke které po jedenácti letech přibyla malá Sofie (2).

Fotogalerie
1 fotografie

Umějí jen kluky

Opačný problém má Simona Stašová a Václav Klaus. Prezident ČR Václav Klaus je bezpochyby, co se kariéry týče, úspěšný muž. Přesto nebyl schopen zplodit dceru.

Autor: 

Podobně je na tom oblíbená herečka Simona Stašová, matka dvou synů: dvanáctiletého Vojty a jedenadvacetiletého Marka.

Autor: 

Dva syny - Ericka a Reného - má rovněž další známá osobnost, Jana Štefánková.

Čtěte také:

Gott: Ivanka mi to musí vysvětlit...

Karel Gott obdaroval dceru Lucii

Čunek vdával dceru Evu!

Stašová má nominaci na ceny Thálie

Po operaci zavolal Livii

Sexy máma Štefánková: Porodila chlapečka!

Koranteng: To je moje dcera Sophie!