Podle výsledků průzkumu společnosti Mediaresearch označilo téměř 90 procent respondentů tyto stránky za užitečné. Bezmála dvě třetiny si myslí, že je tam možné najít životního partnera.

Pouze tři procenta dotázaných uvedlo, že internetové seznamky jsou neužitečné. Pozitivní postoj k seznamování přes internet mají zejména vysokoškoláci. Za vhodný považuje tento způsob navázání kontaktu 94 procent oslovených absolventů vysokých škol.

Nejvíce respondentů se domnívá, že internetové seznamky jsou vhodné pro vyhledávání spíše přátelských vztahů, a to zejména pro dopisování (70 procent), pro sport, koníčky a zábavu (68 procent). Pro společné cestování se vyjádřilo jen 38 procent. Pokud jde o partnerství, lásku, flirtování nebo sex, je většina nakloněna názoru, že je podobný způsob seznámení vhodný spíše pro nezávazný vztah a flirtování (59 procent). Více než třetina respondentů (38 procent) ovšem věří, že jde o způsob vhodný pro vyhledání vážného vztahu.

Podle Kristýny Baltové ze společnosti Tanger Infosystems navštíví například server seznamka cz. denně v průměru 10.500 uživatelů, týdně 43.000 a měsíčně asi 123.000. Denní návštěvnost serveru rande.cz je podle NetMonitoru 14.000 uživatelů, týdně 50.000 a měsíčně 123.000.

Dvě třetiny respondentů uvedly, že spíše nevěří údajům, které lidé o sobě na seznamkách uvádějí. Nikdo neřekl, že údajům zcela věří. Z průzkumu také vyplynulo, že pokud by se respondenti seznamovali přes seznamku nebo tak již učinili, třetina z nich by prý o sobě uvedla údaje pravdivě a více než polovina převážně pravdivě.

Dotazování se uskutečnilo on-line metodou prostřednictvím speciální webové aplikace na vybraném vzorku zhruba 5000 respondentů.