U žen vrcholí kolem pětačtyřicátého, u mužů kolem pětapadesátého roku života. Pak opět pomalu klesá.

Kdy by si milenci měli dávat na nevěru pozor? Při partnerově častém psaní sms. Více čtěte zde.

Podle profesora Bruce Elmslieho z University New Hampshire a docenta Edinalda Tebaldia z Bryant University se muži a ženy v motivech podvádění výrazně liší, neboť odlišně reagují na očekávané výhody nevěry, a také cenu, kterou musí za podvádění zaplatit.

Pro ženy jsou stěžejní biologické a socio-ekonomické faktory – muži mající dobré schopnosti pro výchovu dětí, vysoké vzdělání a finanční stabilitu pro zaopatření rodiny. Tyto faktory přitom nezajímají moc muže, kteří podvádějí o sedm procent častěji než ženy.

Ze studie výše jmenovaných renomovaných odborníků také vyplynulo, že ženy vyššího vzdělání a společenského postavení podvádějí o osm procent častěji než ženy střední a nižší třídy.

U mužů však na sociálním statutu vůbec nezáleží, podvádějí všichni stejně. Pouze muži s univerzitním vzděláním podvádějí o tři procenta častěji než muži s nižším vzděláním.

Nevěry se dopouštějí častěji lidé nešťastní. Věřící ženy méně často než nevěřící a muži z venkova méně často než muži z velkých měst. Ale tam to spíš souvisí s faktem, že muži na venkově nemají tolik anonymních příležitostí.