I v této vůči gayům přátelské metropoli však existují homofobně motivované útoky. A radnice proti nim chce zasáhnout "antihomofobní politikou". Ulice, bary a restaurace mají být opatřeny duhovými vlaječkami a slogany, že homosexuály podporují.

Plán předložila radnici samotná primátorka Clover Moor po mnoha konzultacích se zástupci gay komunity. Podporu gayům a odpor homofobii naopak mají v barech, restauracích a obchodech vyjadřovat nálepky se slogany a vlaječky.

Jenže některým radním se nápad nelíbí a tvrdí, že tato metoda podpory homofobní jedince spíše popudí a vyprovokuje k útoku.

"Mladí muži, kteří přicházejí z vnějších čtvrtí na drink a kteří napadají homosexuály, rozhodně nebudou odrazeni nějakou nálepkou v okně. Protože mají homofobní a násilnické tendence, bude to pro ně spíše větší provokací. Mnoho lidí v gay a lesbické komunitě se obává, že to vyprovokuje ještě větší násilí. Máme hodně takových PR akcí," tvrdí radní Shayne Mallard.

Podle primátora je ale Sydney technicky už zcela antihomofobní, protože většinu hlavních ulic a barů hlídají kamery a k útokům zde dochází zřídka.

"Pokud lidem prochází homofobní nadávky a urážky, hrozí, že se brzy přesunou k fyzickému násilí. Musíme to zastavit, než se to do této fáze dostane," tvrdí primátorka Moor.

A jak funguje "antihomofobní" politika v Británii? Čtěte zde!