Žijeme a milujeme v době, která klade důraz na výkony. Nikdo nechce selhat v práci, životě ani v sexu. Co tedy přesně znamená, když se o někom řekne, že je "dobrý v posteli"? Musí být muži i ženy schopni kompletně "přecvičit" všechny polohy z Kamasutry? Co dělá z člověka dobrou milenku, respektive dobrého milence? Časopis P.M. Perspektive zveřejnil výsledky průzkumu, jehož se zúčastnilo tisíc lidí ve věku od 18 do 60 let. Z výsledků vyplývá, že 79 % dotázaných mužů i žen očekává, že bude jejich partner příjemně vonět a mít pěstěný zevnějšek. A 72 % žen a 78 % mužů tvrdí: "Dobrý v posteli je ten, kdo dokáže v sexu jasně a otevřeně vyjádřit svoje přání a tužby." Co dělá z člověka dobrého milence?
Bohatá fantazie, nové nápady, schopnost dokázat svého partnera rozmazlovat rukama i jazykem. Šikovné ruce a jazyk si přejí především muži. Předehra je důležitá pro muže stejně jako pro ženyTo, že muži dlouhou milostnou předehru považují za zbytečnou ztrátu času a raději by šli hned na věc, je zjevně předsudek. Protože dokonce 76 % mužů a 69 % žen hodnotí kladně, když si partner dá trochu na čas. Nepotvrzuje se ani další předsudek: že muži dávají zásadně přednost tvrdšímu sexu, zatímco ženy preferují sladkou romantiku. Drsnější sex si podle průzkumů přeje pouhých 37 % mužů a 23 % žen. Sténání rajcuje
Dvě třetiny lidí přiznávají, že je neuvěřitelným způsobem vzrušuje, když partner v posteli bez zábran vzdychá, sténá, těžce oddechuje nebo dokonce křičí. Větší pozor by si člověk měl dát při šeptání obscénních komentářů. Dvě třetiny sexuálně aktivních lidí v posteli nechtějí slyšet žádné obhroublosti. Ženy a katolíci jsou v tomto ohledu pochopitelně ještě citlivější.