"Příběhům ze záhrobí jsem se vždycky smála. Změnilo se to před pěti lety, kdy mi náhle zemřel manžel. Zrovna jsme byli dost rozhádaní, měli jsme komplikovaný vztah. Tehdy se začaly dít neskutečné věci. Každý večer ve stejnou dobu se ozvalo bouchání. Pak se jakoby v oparu nebo v mlze objevil na svém oblíbeném houpacím křesle, kde pravidelně sedával."

"Vypadal jako za mlada. Připadala jsem si jako blázen. Kdyby ho neviděla i moje dcera, myslela bych si, že jsem zralá na psychiatra. Nechápala jsem, co se děje, dost jsem se bála. Napadlo mě, jestli si se mnou snad přišel vyrovnat účty? Vyřešit vztah? Trvalo to půl roku," začíná své vyprávění paní Irena, která se do svých 48 let duchařským příhodám vysmívala.

Kdo má kočku, ví, že jsou velmi citlivé a mají vyvinutý šestý smysl.
Autor: Shutterstock.com
Vymítač duchů

"Pak jsme si pořídila kočku. Koupila jsem jí krásný pelíšek, ale ona ho totálně ignorovala a našla si jiné místo. Právě to křeslo mého muže, kam se od jeho smrti nikdo neposadil. Kočka v něm vydržela ležet dlouhé hodiny. Od té doby jeho návštěvy slábly. Postupně se jejich interval prodlužoval, až zcela ustaly. Konečně jsem zase cítila klid v duši," vzpomíná Irena.

Chcete být v pohodě? Pomazlete se s kočkou.
Autor: profimedia.cz
Není sama. Kdo má kočku, ví, že jsou velmi citlivé a mají vyvinutý šestý smysl. Stačí se jí podívat do očí, uvidíte v nich tajemství, které těžko odhalíte. Jejich možnosti sahají za hranice našeho vnímání. Říká se o nich, že se umí pohybovat ve světě živých i mrtvých. Prý skutečně odhánějí duchy, kterých se bojíme. Mají v sobě tak silnou energii, která duchy odpudí. Kočka umí pročistit byt od negativních energií. Vnímá i takové vibrace a zvuky, které lidské ucho nikdy nezaznamená. Když ji budete citlivě pozorovat a naslouchat jí, může vám dokonce zachránit život. Například už několik dní předem vycítí, že se blíží zemětřesení.

Mazlení s kočkami pomáhá uzdravovat
Autor: profimedia.cz
Kočičí léčitelky

Ovládají toho však daleko víc. Kočka pozná, když nám je ouvej a umí na sebe převzít naše neduhy. Ovšem vybírá si a léčí jen toho, koho má ráda. Prý lidem, se kterými žijí v domácnosti, prodlužují život. Vypadá to sice, že si jen tak lenoší. Ale tihle požitkáři při tom pracují. Bolí vás břicho? Pravděpodobně si právě na tohle místo vaše kočka lehne a vám se uleví. Jste nervózní? Pak se nedivte, že se vám kočka položí na hrudník. Možná brzy ucítíte, jak se vám zklidnilo bušící srdce.

Kočka pozná, když nám je ouvej a umí na sebe převzít naše neduhy.
Autor: profimedia.cz
Specialistky ve svém oboru

Zkrátka majitelé koček se stávají jejich pacienty. Prý každá kočičí rasa je specialistkou pro jiné neduhy. Od nachlazení má nejlépe ulevit perská kočka. Britka má blahodárný vliv na srdce. Potřebujete se zbavit stresu? Ideální je obyčejný mourek. A nespavost skvěle zažene černá kočka.

Kočičí mazlení je zdravé
Autor: profimedia.cz
Mýty a pověry

Právě černým čičinám" se připisují největší magické schopnosti. Ne nadarmo se čarodějnice zobrazují s kočkou na rameni. Však také ve středověku je společně s čarodějnicemi upalovali. Tolik se jich báli. Naopak ve starém Egyptě je považovali za božstvo. Přítomnost kočky v domě znamenala štěstí pro jeho obyvatele. Když se japonští mořeplavci vydávali na oceán, nikdy na jejich lodích nebděly kočky. Nosily jim štěstí a zaháněly zlé duchy.
Využijte i vy jejich síly a vnímejte, co vám říkají. Když je budete poslouchat, hodně se od nich naučíte.