Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Numerologie jména vašeho děťátka: Jakou povahu jste mu předurčila?

/
  • Podle numerologie ovlivňuje jméno vašeho miminka i jeho povahu
    Podle numerologie ovlivňuje jméno vašeho miminka i jeho povahu (shutterstock.com)
    15. listopadu 2013 ● 12:00

    Jméno pro ještě nenarozené miminko vybíráme prakticky po celé těhotenství a mnohé z nás ho znají ještě dávno před tím, než se vůbec rozhodnou rodinu založit. Není divu, nejen že ho vaše dítě bude nosit po cělý život, ale navíc může ovlivnit i jeho povahu.

  • 1.

    Co je numerologie jména?

    Podle numerologie ovlivňují naše životy vibrace čísel, která nás obklopují. Kromě vašeho data narození to je ale také právě jméno. Jak vaše jméno, tak i příjmení si nese konkrétní číslo, které pomáhá utvářet vaši povahu.

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Nikdy vám nepřišlo zvláštní, jak se ženám, po vstupu do manželství, promění některé vlastnosti? Svou roli v tom samozřejmě hraje změna životní situace, věk a často starost o děti, ale s novým příjmením se podle numerologie změní také vibrační energie v životě ženy a s tím se mění také některé její postoje.

    U dětí je to stejné. Jméno, které jim zvolíme je energeticky ovlivňuje a pomocí snadného výpočtu si můžete zjistit, jaké povahové vlastnosti mu nadělilo do vínku.

  • 2.

    Jak ho vypočítat?

    Při výpočtu si dávejte pozor na to, jak děťátku říkáte. Josef Novák má totiž jiné numerologické číslo, než Pepíček Novák nebo Pepa Novák.

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Vezměte proto tvar jména, kterým svého potomka nejčastěji oslovujete, přidejte k němu příjmení a podle tabulky sečtěte numerickou hodnotu každého písmena.

    • A, J, S – 1
    • B, K, T – 2
    • C, L, U – 3
    • D, M, V – 4
    • E, N, W – 5
    • F, O, X – 6
    • G, P, Y – 7
    • H, Q, Z – 8
    • I, R – 9

    Například jméno Pepa Novák vypočítáte takto: 7+5+7+1+5+6+4+1+2 = 38 Pokud vám vyjde dvouciferné číslo, sčítejte jeho jednotlivé cifry tak dlouho, dokud nedostanete číslo jednociferné. V našem případě tedy : 3+8 = 11 a ještě jednou 1+1 = 2. Konečným vibračním číslem je tedy 2.

  • 3.

    Číslo 1. - Živé stříbro

    Rozzářený, šibalský pohled, široký úsměv a neutichající brebetění. Takové jsou děti - jedničky a málokdo jejich osobitému kouzlu odolá.

    1
    Autor: Shutterstock
    Ale nenechte se mýlit, svého šarmu si jsou dobře vědomi a umějí ho použít, aby dosáhli toho co chtějí. Dávejte si proto dobrý pozor, abyste si malé smíšky nenechali přerůst přes hlavu.

    Děti s vibračním číslem jedna jsou většinou velmi nebojácné, ale také neopatrné. Naučí se chodit velmi brzo a odřená kolena jsou u nich na denním pořádku. Nedivte se také, pokud budou razit heslo "Všude dobře, proč být doma?" Nezávislost, je totiž jejich druhým jménem.

  • 4.

    Číslo 2. - Plyšový medvídek

    Žádné jiné děti nemilují mazlení tak, jako ty s vibračním číslem 2. Také jsou velmi citlivé a empatické a vaše pocity nasávají doslova jako houba. Pokud tedy vaše děťátko často pláče, zkuste se zamyslet, jestli sama nejste ve stresu. Dvojky fungují jednoduše, čím spokojenější je maminka, tím štastnější jsou ony.
    2
    Autor: Shutterstock

    Možná vám bude připadat, že vaše dítě stojí často stranou kolektivu, nevytváří si snadno přátele a nedělá ty normální blázniviny, které děti obvykle dělají. Ano, tyto děti bývají občas pasivní, ale jsou výborní pozorovatelé a nic jim neunikne.

  • 5.

    Číslo 3. - Třídní šašek

    3
    Autor: shutterstock.com
    Gratulujeme, máte doma malého komika. Jestli něco děti s číslem 3 potřebují k životu jako dýchání, pak je to být středem pozornosti. Tyto děti se často smějí, dělají grimasy, rozkládají rukama a celé dny přemýšlí, čím by vás upoutaly.

    Trojkové děti jsou inteligentní a velmi bystré, ale zoufale jim chybí trpělivost. Také příliš netrpí výčitkami svědomí a často mají tendenci prosazovat se na úkor ostatních dětí. Začínají mluvit dřív než ostatní děti a tuto nově nabytou vlastnost využívají dokud večer neusnou.

  • 6.

    Číslo 4. - Malý dědeček

    Čtyřky jsou pravým opakem trojek. Těžko byste našli klidnější a přemýšlivější děti, než právě ty, jejichž vibračním číslem je čtyřka. Ideálním dárek k Vánocům je pro ně lego, puzzle nebo pořádně tlustá encyklopedie.

    4
    Autor: shutterstock.com
    Jsou přímo nadšené, když můžou sedět a věnovat se bádání. Samozřejmě až na občasné výjimky.Tyto děti milují rutinu a spánek. Nebuďte je proto, pokud to není nutně potřeba, alespoň v případě, že nechcete čelit špatné náladě vašeho potomka.

    Z rovnováhy je dokáže vyvézt také narušení obvyklého režimu. Jsou ale velmi dobrosrdečné a připravte se, že jakmile vás už od útlého věku zahrnou dárky jenom proto, aby vám udělaly radost.

  • 7.

    Číslo 5. - Generálové v plenkách

    Porodila jste dítě s vibračním číslem 5? Pak se připravte na hotový uragán. Jakmile se začne plazit, je okamžitě pryč. Natrénujte si to! Když začne chodit, nemusela byste jej dohonit.

    5
    Autor: shutterstock.com
    Pětkové děti mají energie na rozdávání, spánek je pro ně ztrátou času a dny jsou pro ně příšerně krátké.

    V kolektivu často zastávají vůdčí roli, organizují děti a jsou velmi oblíbené. Svoje postoje ale mohou prosazovat i na úkor potřeb a pocitů ostatních a občas mohou sklouznout i k násilí, pokud se cítí ohrožení. Dejte proto pozor, abyste tyto tendence včas podchytili a vysvětlili jim, co je správné a co už ne.

  • 8.

    Číslo 6. - Zenový mnich

    Život šestek ovlivňuje láska. Bez nadsázky. Od prvního okamžiku vás budou milovat a budou vyžadovat vaši přítomnost. Tyto děti jsou velmi otevřené ke svým blízkým a nedůvěřivé k cizím lidem. Budí se často v noci s pláčem v postýlce? Je to jednoduché, chce k vám do postele, protože potřebuje vaši přítomnost.
    6
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud na ně mluvíte klidně a vlídně, jsou spokojené. Běda ale když zvýšíte hlas. Připravte se na pláč nebo doslova šok. Šestkám se rozhodně vyplatí spíše vysvětlovat než zakazovat. K ostatním dětem se chovají velmi hezky, až s ochranářskými sklony a nemají problémy půjčit jim svoji hračku.

  • 9.

    Číslo 7. -Malý rozumbrada

    Učitelé je milují a rodiče jsou z nich unavení. Sedmičky jsou extrémně zvídavé, bystré a rády se učí novým věcem. Kdybyste hledali nejvhodnějšího zástupce tohoto čísla, byla y to bezpochyby spolužačka Harryho Pottera, Hermiona.
    7
    Autor: Shutterstock

    Občas nechtějí spát ani jíst, protože si zrovna musí povídat s vámi, nebo objevovat divy přírody. Pak ale potřebují nabyté informace zpravovat a chtějí jen v klidu snít a nebýt rušeni. Se sedmičkami je to občas jako na horské dráze. Svoji zvídavou povahou vám to ale bezpochyby vynahradí.

  • 10.

    Číslo 8. - Časovaná bomba

    Takže máte dítě s vibračním číslem 8. Na místě je pogratulovat vám i vás politovat. Tyto děti si jdou tvrdě za svým cílem, co chtějí, to dokážou a nebojí se neúspěchu. Z nezdarů se rychle oklepou a snaží se najít si jinou cestu.

    8
    Autor: shutterstock.com
    Když se jim ale nedaří, musí upustit páru, než přistoupí na jinou možnost řešení.Osmičky jsou tím, co většina neznalých lidí označuje za vzteklouny. Oni mají ale jen tolik vášnivých emocí, že je čas od času dožene jejich přetlak.

    Když jsou v harmonii, jsou hotovým sluncem, v jehož světle se chce hřát každý. V kolektivu vrstevníků jsou velmi oblíbení. Vyrůstají z nich sebevědomí jedinci, které není snadné zlomit.

  • 11.

    Číslo 9. - Matfyzák s dudlíkem

    Přemýšlíte, kam schovat televizi, počítač i telefon, aby je váš malý zvědavec nevyšťoural? Marně. Devítkové děti jsou fascinované pokrokem, technikou a vším z dospělého světa.

    9
    Autor: shutterstock.com
    Nekupujte jim hračky, nemá to smysl. Místo toho je nechejte, ať s vámi vaří, nebo montují součástky.Touha po tom, objevit, jak všechno funguje, je jim doslova vrozená. Obrňte se trpělivostí, nejoblíbenější slovo devítkových dětí je totiž: "Proč?"

    Kromě vrozené inteligence a zvědavosti jsou devítky také velmi ješitné. Pokud chcete, aby něco udělaly, nezapomeňte je potom náležitě pochválit.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Prohlédněte si nejlepší akty na webu DIGIarena.cz BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy