Měla jsem kdysi kamarádku, byla to opravdu fajn holka, milá hezká a chytrá, ale kdykoli jsem se s ní sešla, měla jsem pocit, veškerá moje energie je pryč.O čemkoli jsme se začaly bavit, převedla téma na sebe a začala si stěžovat, na partnera, školu, práci, na to jaké má vlasy a podobně. Byla zkrátka takovým neúmyslným a věčně nespokojeným emocionálním upírem.

Poznejte svého upíra

Je hned několik typů energetických upírů, poznat je můžete hned podle několika znaků.

Dotykový upír: Takový lidé vyhledávají vaši blízkost a při každé příležitosti se vás dotýkají, ať už je to objetí při pozdravu a rozloučení, poklepávání po ramenou nebo například letmé doteky na rukou.

Věčný nespokojenec: Typ člověka, který si při každé příležitosti na všechno a všechny stěžuje. Podle jeho slov je všechno špatně a často za jeho nezdary mohou ostatní a ne on sám. Takový lidé touží po politování a soucitu a jakmile jej dostanou, začnou z dobrodince systematicky vysávat energii.

emocionální upír
Autor: Shutterstock.com
Rozený generál a pedant: Znáte ty lidi, kteří musejí mít za každou cenu pravdu, vše musí být po jeho a když to tak není je hned oheň na střeše? Přesně takoví lidé jsou dalším typem upíra, který své okolí dusí k zalknutí a vysaje veškerou energii.

Rozmazlený sobec: Představte si dítě na pískovišti, které dupe nožičkou a křičí „já to chci a chci a chci…,“ vybavilo se vám něco takového? Pak máte před očima dalšího emocionálního upíra. Jednat se může jak o rozmazlené děti, tak i o sobce, kteří z dětské rozmazlenosti nevyrostli.

Úmyslní energetičtí upíři

Tihle lidé berou ostatním energii úmyslně, proto aby se sami cítili lépe. Takový lidé rádi ostatní ponižují, útočí na ně a chovají se povýšeně. Snaží se vyvolat strach, hádku a agresivitu druhých.

Jak se chránit

Takových lidí je kolem nás mnoho, ať už je tovaše kolegyně v práci, tchýně nebo dokonce vlastní matka, některé rozpoznáme, jiní z nás vysávají energii aniž bychom si toho všimnuli. Jak se ale takovým lidem bránit? Ideální by bylo s takovými lidmi se nestýkat, ale přeci kvůli tomu nemůžete přestat chodit do práce nebo se donekonečna vyhýbat rodinným oslavám.

emocionální upír
Autor: Shutterstock.com
Pokud se tedy s takovým člověkem musíte setkat, omezte se kontakt na nejnutnější minimum, snažte se vyhnout se očnímu kontaktu a kontrolujte své emoce, ať ty dobré nebo ty špatné. Pokud s takovým člověkem například sedíte v kanceláři, snažte si navodit pro sebe příjemnou atmosféru, pusťte si do sluchátek oblíbenou hudbu, pusťte do místnosti čerstvý vzduch a zhluboka dýchejte, sem tam se běžte projít a načerpejte energii například cestou pro oběd.

Vyzkoušet ale můžete i zaručené čarodějnické triky

Při hovoru s takovým upírem se k němu otočte bokem, zkřižte malíčky na obou rukách a zhluboka dýchejte. Vytvořit si kolem sebe můžete také energetickou bublinu, která vás před upířími útoky ochrání. Posaďte se, zavřete oči a představujte si, jak své vlastní tělo balíte do bílého světelného obalu, který sahá od hlavy až po paty. Během dne si obal několikrát obnovte a máte vyhráno.