Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tajná znamení: Jak poznáte, kým jste byli v minulých životech?

/
  • Myslíte si, že to, co se vám běžně děje, může mít základ ve vašich minulých životech?
    Myslíte si, že to, co se vám běžně děje, může mít základ ve vašich minulých životech? (shutterstock.com)
    24. února 2014 ● 14:00

    I když patříte mezi racionálně založené osoby a jste přesvědčení o tom, že po smrti je prostě konec, mohou se vám v běžném životě věci, kterým úplně nerozumíte. Jde o prosté náhody, nebo vzpomínky z vašich minulých životů?

  • 1.

    Déjà vu

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Většina z nás zřejmě alespoň jednou v životě zažila pocit, že právě probíhající situaci, zkušenost nebo rozhovor už jednou prožili a to naprosto identicky a do nejmenších detailů.

    Podle kultovního sci-fi filmu je déjà vu chyba v matrixu, podle brněnských vědců má čistě neurologický původ. Velké procento lidí je ale přesvědčeno, že tento fenomén odkazuje právě na prolnutí reality s podvědomou vzpomínkou z minulého života.

    Navštívíte například místo, na kterém jste nikdy nebyli a z ničeho nic přesně víte, za jakým kopcem se nachází dětské hřiště, jakou omítku bude mít další dům a kde je zastávka autobusu. Je možné, že všechny tyto informace o místě, na kterém jste nikdy nebyli, znáte z minulých životů?

  • 2.

    Zvláštní vzpomínky

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Máte živé vzpomínky, ze svého raného dětství, na které rádi vzpomínáte? Zkuste se na ně zeptat svých rodičů. Je totiž dost dobře možné, že jste tyto vzpomínky nikdy neprožili.

    Je možné, že se jedná jen o výplody bohaté dětské fantazie, nebo o vzpomínky, které jste si transformovali ze snů a získali pocit, že se skutečně staly. Někteří lidé jsou ale přesvědčení, že se jedná o vzpomínky, které si nesete z minulých životů.

    Člověk se totiž údajně rodí se všemi vzpomínkami na minulé životy, jenomže jak se učí a je ve styku s realitou, tyto nové zkušenosti postupně vytlačí ty staré a my na své minulé životy zapomeneme. Je ale možné, že některé nám v hlavě uvíznou mnohem hlouběji. Třeba v podobě zdánlivých vzpomínek na dětství.

  • 3.

    Sny a noční můry

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Sny jsou samozřejmě odrazem našich reálných emocí. Pokud tak například máte letět na dovolenou a v noci se vám zdá o tom, že jste nestihli letadlo, jde o přirozené obavy, mající základ v realitě.

    Existují ale také typy snů či nočních můr, které se cyklicky opakují. Stalo se vám někdy, že se vám stejný nebo velmi podobný sen zdál už poněkolikáté? Právě tyto sny jsou údajně vzpomínkami na minulé životy. Je přitom lhostejné, jestli se opakuje klíčová situace snu, nebo například stejná lokalita, či osoby, se kterými ve snu jste.

    Velmi častým typem tohoto snu jsou například situace z místa, o které víte, že jste tam doma. Ovšem toto místo se ani v nejmenším nepodobá vašemu skutečnému domovu, ve kterém žijete nyní. Mohlo by se jednat o domovy, ve kterých jste žili dřív? Podle spiritistů ano. Vazba na prostředí, kterému říkáme domov je totiž tak silná, že na něj podle všeho nelze nikdy zapomenout.

  • 4.

    Úzkosti a fóbie

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Bojíte se brouků, hadů či rozbitého skla? Jímá vás hrůza z představy, že jedete výtahem? Odkud se berou a jak vznikají fóbie, které nemají žádný racionální základ (jako například špatná zkušenost)?

    Psychologové a psychiatři jsou toho názoru, že i naprosto iracionální strach má reálné kořeny a že je potřeba jen dopátrat se, odkud se tento neopodstatněný strach bere. Spiritisté jsou ale přesvědčení, že veškeré úzkosti a fóbie si přinášíme z minulých životů. Váš zdánlivě bezdůvodný strach z vody tak může být způsoben například tím, že jste se v minulém životě utopili. Zní to logicky, viďte?

  • 5.

    "Posedlost" cizí kulturou

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Některým lidem se stává, že se cítí "doma" v úplně jiné zemi, než ve které se narodili a prožili celý svůj život. Pokud máte nutkavou potřebu se neustále na dovolenou vracet do jedné země, nebo vás neuvěřitelně zajímá historie starých keltů, možná jsou to dozvuky vašich minulých životů.
  • 6.

    Nekontrolovatelné vášně a zlozvyky

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Od sbírání známek až po závislost na drogách, věci, které z duše milujeme mají prý základ v našich minulých životech. Může se jednat o předměty, kterými jste se v jednom z minulých životů obklopovali, nebo jste se jimi třeba živili. například vášeň pro umělecká díla může odkazovat na bývalý život v blahobytu nebo naopak ve společnosti bohémských umělců.
  • 7.

    Neodůvodnitelné bolesti

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Trpíte chronickými bolestmi, které podle všeho nemají žádnou příčinu a ani doktoři si s nimi nevědí rady? Spiritisté tvrdím, že jde v podstatě o fantómové bolesti, které mají svůj původ ve vašem minulém životě. Nemusíte být tedy nutně hypochondr, ale mohli jste třeba v jedné z minulých inkarnacích přijít o nohu. každopádně byste ale rozhodně neměli jakoukoliv bolest svádět na minulý život, ale nejdříve hledat příčinu v tom současném.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Prohlédněte si nejlepší akty na webu DIGIarena.cz BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy