V posledních dnech byl hned několikrát spatřen neidentifikovaný a podivně vypadající předmět létající po obloze v Cornwallu na jihu Velké Británie. Náhodní svědkové neodolali a podivný černý objekt, který měnil tvary i velikosti, mizel a zjevoval se, si okamžitě vyfotili či natočili a zveřejnili na internetu. Někteří ho přirovnávali k hejnu labutí či hmyzu, ovšem pohyby tomu neodpovídaly.

Surfař Kiefer Krishnan jev zachytil v pondělí rovnou z vody, ve stejný den ho spatřil i fotograf Shayne House nad silnicí A30. „Co to?! Je to mimozemská vesmírná loď nad A30?“ podivoval se na Twitteru, kde sdílel fotku.

Na stejnou sociální síť se obrátil také Harry Wild, který objekt viděl a vyfotografoval nad pláží Fistral. Zřejmě nevěřil vlastním očím, protože se ptal, zda to viděl ještě někdo jiný. V úterý zvláštní pohyblivé stíny na nebi viděla i blogerka Stephanie. Zrovna byla na cestě ke kadeřnici, ale našla si chvilku a domnělé UFO natočila na video.

Mnozí místní obyvatelé tak začínali věřit tomu, že si nějaká cizí civilizace z vesmíru zvolila Cornwall coby přistávací místo na Zemi. Jenže poté se ukázalo, že vše zorganizovali pořadatelé místní veřejné atrakce s názvem Eden Project. Centrum totiž 27. července spouští novou show s názvem Cesta do vesmíru, tudíž byl létající talíř s největší pravděpodobností pouze jejich snahou originálně na sebe upozornit.

Eden Project se sice k jevu přímo nepřihlásil, ale jejich mluvčí to jasně naznačoval, když tajemně prohlašoval: „Je pravda, že máme letos v létě galaxii způsobů, jak odvyprávět příběh vesmíru v Edenu. Jak se říká… Pravda je tam venku.“

Fotogalerie
13 fotografií