Bulharské vědmě se přezdívá Nostradamus z Balkánu a podle stoupenců jsou její předpovědi až z 85 procent úspěšné. Baba Vanga prý mimo jiné předpověděla 11. září 2001, ničivou tsunami v roce 2004, která si v Indickém oceánu vyžádala na 280 tisíc obětí, zkázu ponorky Kursk, arabské jaro i vznik ISIS. Slepá žena zemřela v roce 1996 ve věku 85 let, její předpovědi se ale plní dál a děsí lidstvo.

V roce 2018 nás podle její věštby čekají hned dvě zásadní události. Podle prvního proroctví Čína sesadí ze světového trůnu Spojené státy americké a stane se největší ekonomickou supervelmocí. To, co by bylo před několika dekádami považováno za neskutečné, se velmi rychle naplňuje. V 70. letech se Čína podílela na světové ekonomice jen zhruba čtyřmi procenty, teď už je to kolem 16 procent, přibližně jako USA. Jenže narozdíl od svého soupeře, čínská ekonomika stále roste.

Dále podle jejího proroctví má lidstvo v následujícím roce objevit novou formu energie na planetě Venuši. Příští rok sice není naplánováno žádné přistání na této planetě, měla by být ale vypuštěna sonda Solar Probe+, která poletí zkoumat Slunce. Pro let ke Slunci má sonda použít gravitační manévry pomocí Venuše. Pokud se ale proroctví Baby Vangy budou plnit dále, nic pěkného naše lidstvo nečeká. Během 30 lety totiž bude podle vědmy v Evropě vyhlášen chalífát, jehož hlavním městem se stane Řím a dalších 30 let na to se vrátí komunismus.

Fotogalerie
14 fotografií