Futuristický dům slavného herce Boba Hopea
Autor: www.profimedia.cz

Americký herec Bob Hope si v roce 1970 nechal architektem Johnem Lautnerem postavit sídlo, které z leteckého pohledu UFO silně připomíná. Monumentální futuristický dům se rozkládá na 23 000 m² a vzdává hold betonu, oceli, sklu a luxusu.

Zajímavost: Hledáte bydlení? Původně byl k mání za 50 milionů dolarů, ale šli s cenou dolů a můžete dům mít „jen“ za 34 milionů. No nekupte to!

"Vesmírný" památník na hoře Buzludža
Autor: www.profimedia.cz

Tuhle stavbu najdete na bulharské hoře Buzludža. Slouží jako památník Bulharské komunistické strany a na svědomí ji má architekt Georgi Stoilov. Budova vypadá, jako by si mimozemšťané na své pouti vesmírem udělali na této hoře krátkou zastávku.

Zajímavost: Aby na vrcholu hory vznikla plocha pro tento UFO skvost, použili soudruhové architekti trhavinu.

Muzeum moderního umění od Oscara Niemeyera
Autor: www.profimedia.cz
Muzeum moderního umění v brazilském Niterói má na svědomí legendární architekt Oskar Niemeyer. Miloval krásné a nevšední věci, a proto dal této budově vzhled létajícího talíře. Je z ní skvostný panoramatický pohled na jedno z nejkrásnějších měst na světě – na Rio de Janeiro.

UFO vesnice na Taiwanu
Autor: www.profimedia.cz
Na Taiwanu musí mít vždycky něco speciálního. Pokud se tam vydáte, nemiňte futuristickou UFO vesnici v okrese Wanli, která byla postavena v roce 1960. Dříve v těchto „lodích“ žili lidé, dnes jsou však opuštěny a vyhledávány hlavně turisty. Postavil je finský architekt Matti Suuronen. Co říkáte na jejich interér a výhled?

Interirér UFO domku na Taiwanu
Autor: www.profimedia.cz