Michel de Nostradame zemřel sice v roce 1566, svá překvapivě přesná proroctví však odkázal dalším generacím pomocí básnické sbírky „Les Prophéties“, což v překladu znamená proroctví. V nich prý předpověděl například francouzskou revoluci, vynález atomové bomby, pád dvojčat a mimo jiné i konec světa.

Nyní zapálení fanoušci jeho díla tvrdí, že na rok 2021 předpověděl tragický scénář, který je ještě horší, než ten v roce 2020. „Otcové a matky mrtvé z nekonečných smutků, ženy v zármutku, morové monstryně. Ten Velký už nebude, tak celý svět zanikne,“ napsal ve verších filosof. Co tím však myslel?

Zdá se, že ve svém díle zmínil pandemii koronaviru, následující rok má být však ještě ničivější a přinést hladomor. OSN přitom varovala, že potravinová nejistota bude v roce 2021 větším problémem, než letos! Ve verších navíc Nostradamus zmiňuje mladé lidi, kteří jsou napůl mrtví. Co má tohle asi znamenat?

Dalším zlověstným proroctvím by měly prý být asteroidy. „Na obloze člověk oheň zří, za nímž cesta, co jiskří,“ napsal. Historici však veřejnost uklidňují tím, že jsou Nostradamovy předpovědi nepřesné, nebo že vůbec neexistují. Držte tedy hlavy vzhůru a vykročte do nového roku s pocitem, že se svět zlepší, Nostradamovi navzdory!

Deprese se v dnešní populaci objevuje čím dál častěji. Mám depku, slýcháme často. Ale kdepak, ne každý rozlad, disharmonie a melancholie jsou deprese. Ta už musí mít chronický základ. Více vysvětlí MUDr. Jan Cimický.

Fotogalerie
13 fotografií