Jak uvedl deník The Sun, pozůstatky byly uvnitř koženého váčku, zabalené do látky převázané stuhou. Kostra vyvolala divoké spekulace, protože nepřipomínala lidskou bytost. Dlouhá hranatá lebka, šikmé oční důlky a podivná žebra některé lidi vyděsily k smrti. Místo se rázem stalo rájem ufologů. 

Analýza provedená v roce 2012 prokázala, že kostra pochází ze 70. let minulého století, avšak stále nebylo jasné, o co vlastně jde. Do karet záhadologům přihrála informace, že osm procent získaného DNA nepatřilo člověku. Spekulace o mimozemském původu nabíraly na síle. 

Výzkum z roku 2018 ale zatnul všem fantaziím tipec. Vědci přišli se zjištěním, že kostra patří předčasně narozenému dívce, která ještě ke všemu trpěla několika genetickými vadami. „Tento výzkum objasnil to, co bylo dlouhou dobu veřejným senzacechtivým příběhem, byl proveden z touhy přivést do diskuze trochu lidskosti a důstojnosti,“ uvedl Garry Nolan, profesor mikrobiologie a imunologie na lékařské fakultě Stanfordské univerzity.

Není jasné, zda se dítě narodilo živé. „Ale víme, že s ním bylo zacházeno velmi šetrně a láskyplně. Bylo pečlivě zabaleno do bílé látky s fialovou stuhou,“ popsala Cristina Doradorová z univerzity v Antofagastě.

Video
Video se připravuje ...

Pentagon zveřejnil videa s UFO 

Fotogalerie
17 fotografií