Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: 30 let zkoumal UFO. Šiška odhalil, jak je to v Česku s mimozemšťany. Jiří Marek, Elmer Carvalho

Video zveřejnil anonymní uživatel platformy Reddit, který se jmenoval Ivan 0135. Tvora pojmenovaného Skinny Bob (Hubeňour Bob) prý nahráli agenti KGB, když mimozemšťan z hvězdného systému Zeta Reticuli přistál na Zemi. Děsivě vypadající postava byla údajně součástí diplomatické mise z planety vzdálené asi 40 světelných let. Na zemi byl vyslán, aby projednal „společenské zájmy“.

Jsou záběry skutečné? Odborník na technologie Randy Sharp se k tomu přiklání. Podle něj by v době vzniku snímku bylo extrémně těžké něco takového digitálně vytvořit nebo zfalšovat. „Zabralo by to strašně moc času,“ přitakal filmový tvůrce Adam Wells, který už prý v životě viděl spoustu špatných podvrhů.

„Opravdu to vypadá jako mimozemšťan, který přišel rovnou z kosmické lodi,“ uvedl pro deník Daily Star expert na UFO Nigel Watson. Podotkl ale, že Bob vypadá velmi humanoidně a tvor z jiné planety by asi vypadal jinak. Není divu, lidé vkládají do svých představ o mimozemšťanech kus sebe samých. „Mnoho návrhů je svázáno s lidskou anatomií,“ vysvětlil expert Charley Henley, který pracoval na filmu Vetřelec režiséra Ridleyho Scotta.

O skutečné podobě mimozemšťanů se vedou vleklé spory. Sam Levin, výzkumník na katedře zoologie v Oxfordu, si nemyslí, že by byli až tak odlišní, přesto váhá. „Stále zkrátka nemůžeme říct, zdali by chodili po dvou nebo by měli velké zelené oči,“ popsal. 

Na video k problematice UFO se podívejte v úvodu článku.

Fotogalerie
38 fotografií