Hlavní postavou vánočního videa je postarší muž, který tráví Vánoce úplně sám, protože ani jeden z jeho potomků si na něj neudělá čas. Napřesrok ale jeho dětem místo vánočního přání přijde smutná zpráva, že jejich milovaný tatínek a dědeček skonal a oni mají přijet na pohřeb. Zdrcení potomci se pak dozví, že stařík svou smrt jen zfingoval, aby je na svátky konečně dostal k jednomu stolu.

Maloobchodní síť Edeka chtěla touto vánoční reklamou vyslat do světa poselství, že bychom na svátky neměli zapomínat na své nejbližší a věnovat jim trochu svého času. A povedlo se! O videu informovala zahraniční média a na internetu si ho pustily desítky milionů lidí. Lidé navíc pod hashtagem #heimkommen na internetu sdílí fotografie svých návratů domů.

A kdo je muž, díky kterému si miliony lidí letos vzpomenou na své blízké? Hlavní roli v dojemném klipu ztvárnil britský herec Artur Nightingale (84), kterého můžete znát ze snímků Jeden musí z kola ven (2011) či Anna Karenina (2012). „Ve skutečném životě sám nejsem,“ prozradil německému deníku Bild Artur, který je už skoro třicet let šťastně ženatý se svou ženou Maureen. „Každý rok trávíme Vánoce s našimi třemi dětmi a užíváme si společný čas. Všechny mají už svoje rodiny a na střídačku nás k sobě zvou.“

Fotogalerie
11 fotografií