Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor! Těchto 10 věcí nikdy nekupujte z druhé ruky

/
  • Rádi nakupujete věci z druhé ruky? Pak dejte pozor! Těchto 10 věcí byste tam nikdy neměli pořizovat
    18. srpna 2018 ● 10:19

    Chcete značkové oblečení a nemůžete si ho dovolit? Tak proč nevyrazit do second handu a ulovit tam pár hezkých kousků oblečení za super ceny! Někdy se však stane, že při příležitosti nákupu hezkého oblečení tam narazíte třeba na pěknou helmu, která pořád vypadá k světu či elektrospotřebiče, které jsou za směšné ceny a vypadají, že by ještě v kuchyni posloužili. Ovšem jak píše server Pluska.sk právě v těchto případech byste se měli mít na pozoru! Podívejte se do naší galerie, které věci byste nikdy neměli kupovat v second handech!

  • 1.

    Autosedačka

    Autosedačka je sice věc, kterou vaše ratolest bude mít jen po určitou dobu, ovšem šetřit na ní by se nemělo. Pokud ji totiž koupíte z druhé ruky, nikdy nevíte, zda není poškozená a zda dítě opravdu ochrání. Skrytou vadu na první pohled neuvidíte!

    Autosedačka
    Autor: iStock

  • 2.

    Přilba

    Ani na přilbě by se nemělo šetřit! Přeci jen se jedná o vaší bezpečnost či bezpečnost vašich nejbližších. Nikdy nevíte, kolik pádů a nárazů zažila a zda vás ještě stoprocentně ochrání. Navíc, neznáte jejího předešlého majitele a tak lehce můžete dostat i vši.

    Přilba
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Elektrické spotřebiče

    Dnešní trh je přehlcen a tak nemusíte ani chodit do second handu, abyste koupili pomůcku do kuchyně za nízkou cenu. Pokud se ale přeci jen rozhodnete koupit elektrospotřebič z druhé ruky, přesvědčte se na místě, že opravdu dobře funguje. Nicméně nikdy nevíte, jak dlouho vám bude dobře sloužit, než se z novu vydáte do obchodu pro nový.

    Elektrospotřebiče
    Autor: iStock

  • 4.

    Plyšové hračky

    Plyšové hračky jsou nezbytnou hračkou pro děti. Ti s nimi usínají, mazlí se s nimi a plyšoví kamarádi představují první kamarády pro naše ratolesti. Právě proto byste je neměli kupovat z druhé ruky, a pokud ano, nezapomeňte je pořádně vyprat! Roztomilá plyšová zvířátka jsou totiž nosiči bakterii, alergii a plísní.

    Plyšák
    Autor: Shutterstock.com

  • 5.

    Spodní prádlo

    Spodní prádlo je další položkou, která patří mezi seznam věcí, které byste nikdy neměli kupovat v second handu. Nikdy nevíte, kdo to před vámi nosil a je to nehygienické. I když kupujete nové spodní prádlo, vždy byste ho měli důkladně vyprat, než si ho poprvé oblečete.

    Spodní prádlo
    Autor: Shutterstock

  • 6.

    Oblečení do deště

     Je zvykem, že gumáky se dědí ze sourozence na sourozence, ovšem je pravdou, že moc dlouho nevydrží. Stačí dvě tři sezóny a můžete kupovat další. Proto byste je neměli kupovat v second handu, nikdy nevíte, jak dlouho je ten před vámi nosil a tak se může stát, že stoupnete do první kaluže a budete mít mokré ponožky. To samé platí pro nepromokavé bundy.

    Gumáky
    Autor: Shutterstock.com

  • 7.

    Povlečení

    Povlečení je téměř jako spodní prádlo a tak ani to byste neměli kupovat z druhé ruky. Povlečení může být přenašečem bakterii a dokonce ani několik vypraní v pračce ho nemusí bakterii zbavit.

    Povlečení
    Autor: Shutterstock

  • 8.

    Matrace

    Nikdy nevíte, kdo na matraci již před vámi spal, proto byste měli raději zajít pro novou matraci, než pro matraci z druhé ruky. Navíc jsou matrace nositeli ploštic a těch se jen tak nezbavíte.

    Matrace
    Autor: shutterstock.com

  • 9.

    Boty

    Pokud chcete mít zdravé nohy, neměli byste na botách šetřit. Každá bota se totiž přizpůsobuje majiteli a použitá bota už takové vlastnosti nemá. Navíc pokud si koupíte nové boty, tak se vyhnete problémům s plísněmi a dalšími kožními problémy.

    Boty
    Autor: iStock

  • 10.

    Čepice a klobouky

    Vši, infekce a alergie. Těmto všech rizikům se vystavíte, pokud budete kupovat pokrývky hlavy v second handu. Můžete sice kloboučky a čepičky vydezinfikovat, ovšem tím riskujete, že je poškodíte. Proto raději investujte do módního kloboučku víc a kupte si v obchodě nový.

    Klobouk a čepice
    Autor: istockphoto.com

    Fotogalerie
    11 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

donlabuznik: Já nakupuji z druhé ruky přes https://www.biginzerce.cz/ celkem běžně a samozřejmě mám svoje zásady, co je vhodné kupovat a co zase tolik ne. Samozřejmě vše musí být v prvotřídním stavu a po převzetí se musí vše důkladně vyčistit.

(30. 03. 2019 04:01)

Josef124: Věcí, které by se neměly kupovat z druhé ruky je mnohem víc. My nakupujeme v second handu https://www.onlinesekac.cz/second-hand-detske-predskolni-3-6-let-vel-104-122/c-721?ignore=IMAGETEMPL ATE hodně oblečení pro děti. Děti ze všeho rychle vyrostou a tady je oblečení levné, tak jim toho můžeme koupit hodně.

(15. 01. 2019 06:54)

europa: Jo, ty si klidně kup

(18. 08. 2018 11:40)

zlymikes: a co prezervativy?

(18. 08. 2018 10:51)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Prohlédněte si nejlepší akty na webu DIGIarena.cz BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy