Mají zlé sny

Ženy mají noční můry, mužům se zdává o sexu. To je prostě fakt. Vědci zjistili, že většina »živých« snů u žen není pozitivní. Nejčastěji se jim zdává o tom, že jim chce někdo ublížit, partner je podvádí, je v ohrožení jejich rodina nebo mají problémy v práci. Muži jsou většinou probuzení plných hrůzy uprostřed noci ušetřeni.

Chtějí ošklivější muže

Krásné ženy žijící s mužem, který není zrovna fešák, mají o mnoho šťastnější život. Podle vědců je rovnice jednoduchá – mužům víc záleží na kráse, ženám na tom, aby v partnerovi našly oporu. O krásného muže je větší zájem a partnerky se pak bojí přílišné konkurence.

Mají rády žárlivost

Pokud muž vůbec nežárlí, mají ženy pocit, že o ně nemá zájem a vztah skončí špatně. Nic se ale nesmí přehánět. Ženám se žárlení líbí jen do jisté míry. Pokud v restauraci pohledný číšník se ženou flirtuje a její partner se zamračí a hodí na číšníka vyčítavý pohled, tak to každou potěší. Pokud však muž vstane a začne číšníkovi mávat pěstí před obličejem, většině žen se takové chování líbit nebude.

Deprese zahánějí parfémem

Pokud potkáte ženu, která to přehnala s parfémem, nejspíš má zrovna náladu pod psa, ne-li přímo depresi. Ženy totiž v takovém případě ztrácejí čich a nevědí, kolik parfému mají použít.

Sex je dělá šťastnými

Ženy, které jsou spokojené se svým sexuálním životem, jsou celkově šťastné. A je jedno, v jakém věku jsou. Pokud tedy vaše partnerka nevypadá zrovna nejspokojeněji, může být problém právě v posteli.

Víc kávy, víc milování

Pokusy na potkanech ukázaly, že se zvýšeným přísunem kávy mají samičky i větší chuť na sex a mají častější pohlavní styk. To by mělo platit i u žen. Jenže jen v případě, kdy už několikrát denně kávu nepijí.

Kdy jsou přitažlivé?

Ženy netuší, kdy jsou pro muže nejatraktivnější. Pravda je však taková, že nejvíc muže přitahují ve dnech, kdy se chystá ovulace – tehdy je totiž zvýšená možnost, že otěhotní, a tím pádem si muž zajistí potomky.

O sexu nemluví

Zjistit, jak je vaše partnerka spokojená s vaším přístupem k milostnému životu, může být pořádná fuška. Ženy jsou totiž schopné mluvit celé hodiny o čemkoliv, jakmile ale přijde řeč na sex, mlčí. Muž, který cítí, že má nějaké problémy, většinou vyhledá pomoc, od ženy ale takový postoj nečekejte. Ta se bude snažit problém zamést pod koberec. Stejně tak se ženy bojí svému partnerovi říct, co se jim při sexu líbí. Bojí se, že se jejich milenec naštve nebo urazí a opustí je.