Místní s úzkostí i nadšením sledují vývoj zápasu. Mezi fotbalové nadšence z Vigantic přišel i starosta obce Aleš Depta. „Jde o všechno a doma bych si atmosféru zápasu tak neužil. Fotbalu tady fandí skoro všichni a jsem si jist, že tomu tak je nejen kvůli Milanu Barošovi, ale i kvůli dalším skvělým fotbalistům, kteří od nás pochází,“ řekl starosta Aleš Depta.

Z Vigantic pochází kromě Baroše i ligový útočník Radim Kučera či reprezentační obránce René Bolf.

Na Barošovy začátky zavzpomínal nejeden z přítomných fanoušků. „Sotva uměl chodit, tak už mu táta na nohy dal kopačky. Protože jsme tu neměli přípravku, tak musel Milan jako pětiletý kluk hrát s žáky. Z jeho hry bylo zřejmé, že je obrovským talentem,“ pronesl jeden ze štamgastů ve zdejší  hospůdce.

Vigantičtí si za Barošem budou stát, ať je výsledek jakýkoliv. „Nikdo neví, jak zápas dopadne. Jisté je, že hru na hřišti netvoří jeden hráč, ale celý mančaft. Milanovi věříme. Ve třiceti na reprezentaci starý není,“ dodal starosta horské vesničky.

Na Baroše vzpomínají všichni jako na talenta. „Sice jsem fotbalista, ale Milana si pamatuji, jako talentovaného žáčka, když jsem hrál za dorost. Zatímco ostatní se na fotbal dívali, tak on byl na hřišti a trénoval. Je to borec,“ nechal se slyšet vigantický rodák René Majer (38).

Fotogalerie
4 fotografie