Mezinárodní den ženského orgasmu si vymyslel radní brazilského městečka Esperantina Arimateio Dantas, který se tak rozhodl kompenzovat své ženě jisté sexuální resty za celé jejich manželství. Tradice tohoto dne se rychle rozkřikla a 8. srpen se stal velmi populárním po celé Brazílii. A není divu, že se začal šířit i za hranice.

Není tak lepšího důvodu, proč dnešní den nestrávit celý v posteli (tedy pro ty, co k tomu nějaký důvod potřebují…) Podle nejnovějších průzkumů sexuálního života dosahuje orgasmu pouze třetina žen. Zkoumání také ukázalo, že ženy v průměru k dosažení orgasmu potřebují 20 minut sexuální aktivity oproti mužům, kterým v průměru stačí 7 minut.

Průzkum, který pro Blesk nedávno zpracovala agentura SANEP, ukázal, že 56 % žen napříč Českem předstírá nebo někdy v minulosti předstíralo v sexu vyvrcholení. Jenže sehrání malého divadélka v ložnici není jen výsadou něžného pohlaví! Uznávaný sexuolog Petr Weiss na spolehlivém reprezentativním vzorku mužů zjistil, že k předstírání orgasmu se uchyluje celých 18 % českých mužů! Takže vážení, dneska žádné předstírání...