Na polích u vesnice Oasby v britském Lincolnshire se od čtvrtka do neděle měla konat obrovská swingers party, po stížnostech se ho organizátor údajně rozhodl zrušit, jak napsal nationalworld.com. Podle webu deníku Mirror měly přesto na místo konání dorazit stovky účastníků, jak ukázaly snímky z dronu.

Na akci se podle webu prodalo na 400 lístků s cenou 200 liber (6 tisíc korun) za pár. Místo konání swingers festivalu bylo drženo v tajnosti, každý účastník se ho dozvěděl až po zakoupení lístku. Účastníci měli mít alespoň tři verifikace svého profilu na specializovaném členského webu fabswingers.com a antigenní test ne starší než 48 hodin.

Organizátor zájemce o hromadné sexuální hrátky lákal na ukázky fetiše, BDSM technik, soutěž mokré tričko, střílení asfaltových holubů nebo vyhlášení krále a královny swingers party.

V době konání údajně zrušeného hromadného setkání sexuchtivých mužů a žen k lidem ve vesnici mělo doléhat sténání a výkřiky. Nejen místní obyvatelé poukazovali na porušování proticovidových opatření – jako například dodržování sociálního odstupu – a na zanedbávání základních hygienických regulí.

Mluvčí vedení regionu, který organizátorům akce vydával povolení, uvedl, že úřad moc co dělat se situací nemůže. „Žádost o povolení byla v pořádku, šlo o bar a zábavu v kempu určeném pro členy soukromého klubu, vše do 11 hodin večerních,“ řekl podle Mirror mluvčí.

„Pokud vše probíhá podle zákona, náš úřad s tím moc nenadělá,“ dodal mluvčí k porušování pandemických opatření. Podle úřadu je za dodržování zákonnosti a bezpečného průběhu akce odpovědný organizátor.

Jeden z účastníků pro Mirror popsal, jak to v kempu vypadá. „Celý kemp je bedlivě střežený bezpečností službou,“ uvedl. „Nejsou tu záchodky ani umývárny, sociální odstup se také nedodržuje. Takže co se týče covidu, se tu žádné bezpečnostní opatření nekonají,“ popsal a dodal, že každý měl dodat potvrzení o bezinfekčnosti. „Je tu spousta místa a prostoru,“ zakončil anonymní účastník své svědectví s tím, že se tedy ničeho neobává.

Fotogalerie
4 fotografie