Legendární skupina Beatles v roce 1967 vydala album Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band, které je považováno za nejvlivnější rockové album všech dob! Toto v pořadí osmé album slavných »Brouků« nevyniklo jen skvělou hudbou, ale také obalem!

Beatles totiž na obalu zobrazili všechny slavné osobnosti, které dali do jedné koláže vytvořené z lepenkových modelů. Na obalu se například objevil Edgar Allan Poe, Fred Astaire, Bob Dylan, Marilyn Monroe, Karel Marx, Sigmund Freud, Oscar Wilde, George Bernard Shaw, Marlon Brando, Albert Einstein, Marlene Dietrich, ale také všichni členové Beatles.

V roce 2016 zemřela celá řada slavných osobností. Svět se rozloučil s hudebním chameleonem  Davidem Bowiem alias Ziggym Stardustem. Fanoušci dali poslední sbohem frontmanovi metalové skupiny Motorhead Lemmymu Kilmisterovi. Milovníci Harryho Pottera se museli rozloučit s profesorem Snapem, kterého ztvárnil Alan Rickman. Ve věku čtyřiasedmdesáti let zemřela i boxerská legenda Muhammad Ali. Svět architektury ztratil Zahu Hadid.

 

Všechny výjimečné osobnosti, které zemřely v roce 2016, dal dohromady uživatel Twitteru, který si říká Christhebarker, a to stejně, jak to udělali Beatles před ním. Vznikl tak naprosto nový obal alba Sgt. Pepper´s Lonely Heart Club Band. Koláž se stala populární a rychle se začala šířit po všech sociálních sítích. No, podívejte se na unikátní obrázek sami!

Unikátní koláž se zesnulými hvězdami podle obalu alba Beatles
Autor: Twitter

Fotogalerie
2 fotografie